vestnik

Na prleškem radiu vas bo zbujal Reporter Milan

Adriana Gašpar, 6. 9. 2023
Osebni arhiv
Andrej Mernik je odslej na radiu Toti radio, poslušate ga lahko ob popoldnevih, od 16h do 20h.
Aktualno

Andreja Mernika, ki je 17 let vodil jutranji program Radia Maxi, odslej lahko poslušate popoldan - Glavni aduti radia so Toti reporter Milan, jutro z Dejanom, Ano in Jegrom, Fras in Medvar Show

Prleška radijska postaja Maxi, ki je poleg radia Murski val, še edina lokalna radijska postaja, spreminja svoje ime, prenovljen pa bo tudi radijski program. Radio bodo namreč v petek pripojili k novonastali mariborski radijski zgodbi Toti radio.

»Iz Glavnega trga v Mariboru bomo vsak dan dali vse od sebe, da bomo radio, kot ga ljudje poznajo in, morda še pomembnejše, kot si ga zaslužijo. Jedro ekipe tvorijo prepoznavni radijci, ki so več kot dve desetletji ustvarjali program, ki je rušil rekorde poslušanosti.Totireporter Milan, jutro z Dejanom, Ano in Jegrom, Fras in Medvar Show so glavni aduti našega radia. In ko dodamo še novinarsko ekipo z lokalnimi informacijami in, seveda, prenose tekem NK Maribor, dobimo zaokroženo zgodbo, ustvarjeno za naše poslušalce,« je ob tem dejal odgovorni urednik radia Toti radio Dejan Vedlin.
Kot je še izpostavil, je to radio, kot ga poznamo, samo na drugi frekvenci. Z vsem, kar jih je delalo drugačne in posebne.
Program radia Toti radio se bo slišal tudi na frekvenci sedanjega radia Maxi, ki bo svoj program ohranil tri ure na dan, in sicer od 9h do 12h, ostali del programa pa bo predvajan program radia Toti radio.
Priljubljenega voditelja Andreja Mernika, ki je zadnjih 17 let vodil jutranji program, boste tako odslej lahko slišali popoldan, od 16h do 20h. 46-letni radijec se je tako po mnogih letih vrnil domov, v rodni Maribor, kjer je nekoč že delal. Kot je dejal, je nova ekipa energična, vedno dobre volje in polna idej, zato se je z njimi odlično ujel. Nobena sprememba ni lahka, jo pa sprejema z odprtimi rokami in poln optimizma. »Po dolgem času bom lahko jutranjo kavo spil v miru,« pravi rojeni Mariborčan, ki si je z družino dom ustvaril v Veržeju.
Ekipa, ki ustvarja Toti radio, ima veliko znanja in pozitivno publiciteto, tako da bo tudi ekipa radia Maxi prosperirala, pa je ob tem dejala direktorica Infonet Media, ki je lastnik Radia Toti Maxi, Tanja Škarjot.
toti-maxi radio-maxi toti-radio maribor andrej-mernik reporter-milan