vestnik

Na Radenski noči letos Big Foot Mama in Pankrti

Tomo Köleš, 28. 6. 2018
Jure Zauneker
Aktualno

6. in 7. julija prihajata večera nove in vznemirljive Radenske noči. Glavne zvezde prireditve bosta skupini Big Foot Mama in Pankrti, na brezplačnih koncertih pa bodo nastopili še bendi Gretta, The Margins in Leteči potepuhi.  

Že kmalu po koncu Soboških dnevov se bo v Radencih začela tradicionalna enotedenska prireditev Rekreakcija z Radensko nočjo 2018, ki jo v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Radenci organizira tamkajšnje mladinsko društvo Vrelec. Letos bo prireditev že šestič po vrsti. Začela se bo v ponedeljek, 2. julija, ves teden pa se bodo vrstile različne športne delavnice (nogomet, streetball 3 x 3, odbojka na mivki, dodgeball, ples), ob tem pa bodo še športni turnirji, kino pod zvezdami (namenjen slovenskim filmom), stand up in koncertno dogajanje, imenovano Radenska noč.


Kljub temu da glasbeni del traja le dva večera, je ponudba letos izredno vznemirljiva. In kar je še posebej neverjetno in privlačno: tako kot na Soboških dnevih tudi na Radenski noči vstopnine ni. V petek, 6. julija, bodo na igrišču pri športni dvorani Radenci nastopile skupine The Margins, Gretta in Big Foot Mama.


Po več kot 25 letih delovanja, osmih studijskih albumih in razprodanih največjih koncertnih prizoriščih v Sloveniji je zasedba Big Foot Mama še vedno zvesta sama sebi. Bend trenutno sestavljajo: Alen Steržaj (baskitara), Zoran Čalić (kitara), Grega Skočir (vokal), Jože Habula (bobni) in Daniel Gregorič (kitara).

d17411356197e3d7130b8f156ade7dfc
Naslovnica zadnjega albuma zasedbe Big Foot Mama.


Gretta je odličen zagrebški rokovski kvartet, ki je nastal leta 2004 in je doslej izdal pet studijskih albumov. Zadnji je izšel konec marca letos, imenuje se Gravitacija, napovedali pa so ga singli Tobogan, Vatromet za kraj, Mali svijet in Gravitacija. Skupina Gretta nastopa v postavi Tomislav Čubek Chubi (vokal, kitara), Hrvoje Medanić (kitara), Tomislav Kralj (baskitara) in Robert Modlic (bobni). Bend The Margins je sedaj že stari znanec pomurskih odrov, sestavljajo pa ga pevec in kitarist Aljaž Gyurica, kitarist in spremljevalni vokal Patrik Jambrošić, baskitarist in spremljevalni vokal Luka Ščavničar ter bobnar Jože Horvat.
V soboto, 7. julija, bodo radenski oder zasedle legende, saj za uvod prihajajo Leteči potepuhi, nato pa bo šibal in tresel ostre pankrokovske ritme nihče drug kot Pero Lovšin s svojo zasedbo Pankrti, ki je še vedno v slavnostnem razpoloženju 40-letnice delovanja.

a8a702357286b2c1e824a6b25a1cfd0b
Igor Napast
Tako kot Pankrti imajo tudi Leteči potepuhi pri nas že status legend.

Aleš Cipot
Skupina The Margins.
Radenska noč 2018 pankrti Big Foot Mama Gretta