vestnik

Na soboški tržnici bo ob sobotah več dogajanja. Kaj pripravlja mestna občina?

Vestnik.si, 12. 5. 2022
Nataša Juhnov
Na soboški mestni tržnici bodo v prihodnjih mesecih ob sobotah potekali dogodki pod sloganom "Z vesi v varaš".
Aktualno

Na soboški mestni tržnici bodo v prihodnjih mesecih ob sobotah potekali dogodki pod sloganom "Z vesi v varaš".

Vsako drugo soboto bo med 8. in 12. uro na voljo obogatena ponudba pridelkov in izdelkov lokalnih pridelovalcev in predelovalcev. Občina želi s tem oživiti dogajanje na mestni tržnici, obiskovalcem pa omogočiti, da kupujejo lokalne izdelke. "Gre za koncept, pri katerem se zagotavlja čim krajša pot od kraja, kjer je pridelek zrasel, do potrošnikove mize," so povedali. Dodajajo, da bodo tematske tržnice potekale v sklopu projekta CITIES2030.

Prva tržnica "z vesi v varaš" bo na sporedu 14. maja, termini pa so še 28. maj, 11. junij, 25. junij, 9. julij, 20. avgust, 10. september in 24. september. 

"Mestna občina Murska Sobota si prizadeva prispevati k varovanju in ohranjanju naravnih virov, da bodo ti na voljo tudi generacijam za nami. Poseben poudarek želijo nameniti varni, zdravi in trajnostni hrani. Zato je mestna občina v sodelovanju s 40 evropskimi partnerji pristopila k projektu Cities2030, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v sklopu programa Obzorje2020," pojasnjujejo. V naši regiji pa so si zadali okrepiti kratke dobavne verige, ki bodo občanom zagotavljale varno, zdravo in dostopno, predvsem pa svežo lokalno hrano. 

mestna-občina-murska-sobota z-vesi-v-varaš tržnica lokalna-ponudba