V sklopu projekta Cities2030 se je na soboški tržnici odvijal dogodek Z vesi v varaš, ki združuje lokalne ponudnike in promovira varno, zdravo ter trajnostno hrano.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
Na tržnici so se obiskovalci lahko razvajali z raznoliko ponudbo, med katero so izstopali sveži šparglji, domača jajca, sok aronije, med, prepeličja jajca in še veliko več. Dišalo pa je tudi po domačem langašu, ki ga je pripravljal Langoš Atelier.
Poseben poudarek je bil na podpori lokalnih ponudnikov, ki so na dogodku predstavljali svoje izdelke. Med njimi so bili Aleš Maroša z bučnim oljem in čaji, Zrirap so.p. iz Beltinec s svežo zelenjavo in zelišči, Janez Kodila s prepeličjimi jajci, Glinaraj z lončenimi izdelki, Brigis ART ter kmetiji Sarjaš in J.A.N.A. Za sadike, zelenjavo, sadje in ostale pridelke so poskrbeli številni lokalni pridelovalci.