vestnik

Na tekmi med Muro in Mariborom poškodovan tudi otrok

Vestnik.si, 19. 2. 2024
Aleš Cipot
Zdravniško pomoč je iskal tudi pobiralec žog.
Aktualno

Novi podatki policije

Policisti PU Murska Sobota so danes prejeli informacijo, da je zaradi poškodbe na včerajšnji nogometni tekmi v Murski Soboti zdravniško pomoč iskal tudi otrok – pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan. Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih 7 oseb, poleg otroka še 5 igralcev NŠ Mura in kondicijski trener (2 predvidoma huje in 4 lažje telesno poškodovani). Zaradi poškodb policisti zbirajo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1.
Policisti obravnavajo tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari po 220. členu KZ-1, kjer je bila poškodovana oprema na stadionu in parkiran osebni avtomobil. Obravnavali so še 2 kršitvi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in 3 kršitve Zakona o javnih zbiranjih (2x zasežena pirotehnična sredstva in 1x kršitve organizatorja). Po tekmi so policisti obravnavali 1 kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru.
Gre za prve ugotovitve, saj policisti nadaljujeko z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem dejanskega stanja zaznanih kršitev.
nš-mura nk-maribor poškodba