vestnik

Na UE Murska Sobota dodatne uradne ure. Kakšni so termini?

Vestnik.si, 29. 3. 2022
Nataša Juhnov
Upravna enota Murska Sobota bo od 31. marca naprej zaradi pričakovanega pripada na področju zamenjave osebnih dokumentov zagotavljala dodatne uradne ure.
Aktualno

Upravna enota Murska Sobota bo od 31. marca naprej zaradi pričakovanega pripada na področju zamenjave osebnih dokumentov zagotavljala dodatne uradne ure.

Vsak četrtek bodo uradne ure med 8. in 12. uro ter med 13. in 15. uro, ob petkih bodo te podaljšane do 15. ure, kot dodatne delovne ure v zvezi z menjavo osebnih dokumentov pa se določa tudi sobota, 2. aprila, med 8. in 12. uro. Na upravni enoti pravijo, da je podaljšan čas uradnih ur namenjen strankam za pridobitev osebnih dokumentov, torej za osebne izkaznice, potne liste in vozniška dovoljenja. 

Do konca leta bo veljavnost osebnim izkaznicam potekla 256.254 državljanom Slovenije. Pogodbeni rok za izdelavo dokumenta je pet delovnih dni od prejema vloge. 

Spomnimo, da so v ponedeljek vse upravne enote začele sprejemati vloge za izdajo novih biometričnih osebnih izkaznic. Bistvena novost v postopku vloge je odvzem dveh prstnih odtisov za državljane, starejše od 12 let. Za osebno izkaznico z desetletno veljavnostjo je treba odšteti slabih 30 evrov, kar je okoli deset evrov več kot za staro. 

Nekaj pa je tudi sprememb v delovanju posameznih krajevnih uradov. Danes sta med drugim zaprta krajevna urada Šalovci in Kuzma, jutri bo zaprt urad v Puconcih, v četrtek pa urad v Kuzmi. 

upravna-enota-murska-sobota dodatne-ure osebni-dokumenti