vestnik

V Ulici arhitekta Novaka bodo uredili kolesarsko pot, v Kroški ulici pa jo bodo obnovili

Vestnik, 27. 5. 2021
Damjana Nemeš
Kroška ulica
Aktualno

Iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so sporočili, da so odobrili evropska sredstva za projekt "CTN Urejanje kolesarskih povezav MOMS - 2. faza - KS". Projekt je vreden 1,3 milijona evrov, izvajala ga bo Mestna občina Murska Sobota, Kohezijski sklad pa bo prispeval 601 tisoč evrov.

V prvem sklopu bo mestna občina rekonstruirala obstoječe kolesarske povezave, pešpoti in cestišče v Kroški ulici, v drugem pa bo uredila nove kolesarske povezave v Ulici arhitekta Novaka. Nova kolesarska povezava, ki bo dolga 2,3 kilometra, bo povezovala Kroško ulico preko Cankarjeve, Slomškove, Zvezne ulice in Slovenske ulice z Ulico arhitekta Novaka. Naložba obsega tudi ureditev 1180 metrov pločnikov in kolesarskih poti, od tega 960 metrov v Kroški ulici in 220 metrov v Ulici arhitekta Novaka. 

Kot poudarjajo, naložba spodbuja trajnostno mobilnost in povečuje telesno aktivnost prebivalcev, poleg tega se bodo v občini zmanjšale emisije in drugi negativni učinki, ki jih povzroča motoriziran promet. 

mestna-občina-murska-sobota kolesarska-povezava evropska-sredstva