vestnik

Na vrhuncu turistične sezone bo na Hrvaškem deloval policist iz Pomurja

Vestnik.si, 8. 7. 2022
Policija.si
Drago Buček je prvi desno.
Aktualno

Trije slovenski policisti bodo med 17. julijem in 18. avgustom pomagali hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi državljani.

Na Hrvaško bodo na podlagi sporazuma med slovensko in hrvaško vlado napoteni Drago Buček, Darko Pavlič in Drago Butara. Buček je vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Gornji Petrovci in bo v omenjenem obdobju delal na območju Policijske uprave Ličko-Senjska, na Policijski postaji Novalja. Pavlič je vodja izmene na Postaji letališke policije Brnik in bo delal na Policijski postaji Pula, Butara pa je vodja policijskega okoliška na Policijski postaji Krško in bo delal na Policijski postaji Krk. Omenjeni policisti bodo sodelovali pri policijskih dejavnostih v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa omogočali hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti ter jim dajali pojasnila glede policijskih postopkov. Slovenski državljani se lahko nanje obrnete preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali preko posameznih policijskih postaj, kjer bodo delovali. 

Na Policiji pravijo, da se pričakuje, da bodo policisti angažirani predvsem na področju splošnih policijskih nalog, povezanih z zagotavljanjem javnega reda in miru, nadzorom cestnega prometa, kaznivimi dejanji... "Pri obravnavi slovenskih državljanom bodo tako v postopkih, kjer bo potrebno pridobiti določene informacije za uspešen zaključek postopka, opravljali poizvedovanje preko evidenc policije, tako za osebe kot vozila, ter jih posredovali hrvaškim policistom. Hkrati bodo slovenske turiste seznanjali s preventivnimi nasveti glede varovanja njihovega premoženja med dopustovanjem v tujini," so dodali.

pums drago-buček pp-gornji-petrovci hrvaška