vestnik

Nadomestne volitve v kobiljski občini bodo razpisali po dopustih

Majda Horvat, 7. 8. 2021
Nataša Juhnov
Funkcijo župana Občine Kobilje začasno opravlja podžupan Pavel Horvat.
Aktualno

Funkcijo župana Občine Kobilje začasno opravlja po nenadni smrti Roberta Ščapa in v skladu z zakonom o lokalni samoupravi podžupan Pavel Horvat. Nadomestne volitve bo občinska volilna komisija razpisala predvidoma po dopustih, so sporočili iz občinske uprave, ki jo vodi direktorica Sabina Forstnerič.

Če županu preneha mandat pred potekom mandatne dobe, torej tudi v primeru smrti, se po zakonu o lokalnih volitvah izvedejo nadomestne volitve, pojasnjujejo na ministrstvu za javno upravo. Razpiše jih občinska volilna komisija najpozneje v 15 dneh po ugotovitvi občinskega sveta o prenehanju mandata. V aktu o razpisu volitev, ki se objavi v uradnem listu, bo občinska volilna komisija določila dan glasovanja. Od dneva razpisa volitev do dneva glasovanja ne sme preteči manj kot 60 in ne več kot 90 dni.

Nadomestne volitve se opravijo po enakih pravilih, kot veljajo za splošne volitve. Župan se izvoli za čas do izteka mandatne dobe občinskega sveta, to je do rednih lokalnih volitev. Te bodo tretjo nedeljo v novembru prihodnje leto, torej 20. novembra 2022. Občinski svet Občine Kobilje ima sedem svetnikov.

občina-kobilje župan nadomestne-volitve