vestnik

Nadzorniki pod vodstvom Flegarjeve razrešili prvega moža Gen Energije

Rok Šavel, 23. 2. 2022
STA, R.B.
Generalni direktor Gen energije Martin Novšak
Aktualno

Po poročanju medijev so nadzorniki Gen energije na predlog predsednice Ksenije Flegar razrešili dolgoletnega generalnega direktorja Martina Novšaka. To so naknadno potrdili tudi v družbi Gen energije

Kadrovske rošade v slovenski energetiki se nadaljujejo. Na današnji seji nadzornega sveta, ki ga od nedavnega odstopa Cvetka Sršena vodi Ksenija Flegar, sicer vršilka dolžnosti Direktorata za turizem že od decembra 2020, ki prihaja iz kvote stranke Konkretno Zdravka Počivalška, naj bi odpoklicali Martina Novšaka. Odpoklic generalnega direktorja so potrdili v družbi Gen energije in dodali, da so začasno oziroma do novega imenovanja na mesto generalne direktorice imenovali dosedanjo članico poslovodstva GEN Gordano Radanovič. Odpoklica Novšaka niso obrazložili.

Novšak je nov mandat na čelu Gen energije nastopil lanskega julija, njegova razrešitev pa sovpada z napetim dogajanjem v državnih energetskih družbah, ko Robert Golob na čelu Gen-I, ki je del skupine GEN, ni dobil novega mandata, še pred tem pa je bil razrešen predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič. Kot naslednik Novšaka se najpogosteje omenja državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Blaž Košorok

ksenija_flegar
MGRT
Ksenija Flegar je vse od decembra 2020 vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvu, hkrati je bila tudi vodja soboškega odbora SMC preden se je stranka preimenovala v Konkretno.

Pod okrilje družbe Gen energija ki je lanskega julija od infrastrukturnega ministrstvo pridobila energetsko dovoljenje za večmilijardni projekt drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem, sodi poleg polovice krške nuklearne elektrarne in Gen-I, še Termoelektrarna Brestanica in Savske elektrarne Ljubljana. V skupini so leta 2020 ustvarili več kot 2,3 milijarde evrov prometa.

gen-energija martin-novšak ksenija-flegar