vestnik

Nafta: Lendavska kobra spet pičila

Tomo Köleš, 21. 4. 2018
Aleš Cipot
Drugi zadetek je dosegel Vedran Vinko, ki se s skupno 11 goli počasi približuje vrhu lestvice strelcev. 
Aktualno

V uvodni tekmi 24. kroga druge lige so nogometaši Nafte v Ljubljani nadaljevali tam, kjer so v torek končali v Lendavi. Ilirijo so premagali s 4 : 0, z novimi tremi zadetki pa je sedaj Marko Roginić najboljši strelec lige.

Potem, ko je v torkovem večeru v svojem športnem parku Nafta poteptala Zarico z 9 : 0, je v soboto popoldne z lahkoto v Ljubljani odpravila še domačo Ilirijo. S tem, da je tokrat dala vse zadetke v drugem polčasu. V prvem sta moštvi pokazali povprečno in počasno predstavo, več posesti in majavih priložnosti pa je imela Nafta.

Ilirija 1911 - Nafta 1903 0 : 4 (0 : 0)
Stadion Ilirija v Ljubljani, 150 gledalcev, sodnik: Roberto Ponis (Koper).
Strelca: 0 : 1 Roginić (47), 0 : 2 Vinko (53), 0 : 3 Roginić (67), 0 : 4 Roginić (84).

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.


V drugem delu je po odločnosti, hitrosti in kakovosti prevladovalo samo eno moštvo, lendavska napadalca Marko Roginić in Vedran Vinko pa sta vnašala strah in trepet med obrambo Ilirije. V 47. minuti je po podaji Damirja Zeljka z leve strani žogo slabo odbil domači branilec, Roginić pa jo je zabil v bližnji zgornji kot Ilirijinih vrat - 0 : 1. V 53. minuti je prišel predložek spet z leve strani, tokrat je bil podajalec Marko Malešević, Mateo Monjac ni dobro zadel žoge, zato pa je nanjo naletel Vedran Vinko in jo s strelom po tleh zabil v mrežo - 0 : 2.


V 67. minuti je Vinko pobegnil po desni strani in streljal, vratar Toni Šušković pa je žogo odbil le do Roginića, ki mu ni bilo težko zadeti - 0 : 3. V 84. minuti je kot z leve strani izvajal Malešević, na robu kazenskega prostora pa je visoko skočil Roginić in po strelu z glavo v lepem loku poslal žogo v mrežo - 0 : 4. Ko je lendavski napadalec, ki je v življenjski formi, malce pred koncem odšel z igrišča, so mu zaploskali tudi navijači nasprotne ekipe.


Nafta je v drugem polčasu delovala kot popolnoma uigrana celota, kjer je bilo vse na svojem mestu, začenši z obrambo, ki ji je z desne strani tokrat brezhibno poveljeval Leon Šeruga, ki je prekinjal napade domačih in začenjal akcije svoje ekipe, kakor je to na drugi strani počel tudi Malešević. Lendavčani so z novimi tremi točkami ubranili drugo mesto na lestvici (51 točk), čeprav je tudi Drava premagala Rogaško s 3 : 0 in ima sedaj točko manj (50). Nafta je s to zmago vrgla rokavico Muri (59), za katero zdaj zaostaja osem točk, le da Sobočani v nedeljo še igrajo doma z Jadranom. Popolnoma pa se je spremenilo stanje na lestvici najboljših strelcev, kjer je bil praktično od začetka v vodstvu Luka Bobičanec (Mura). Bobi je sedaj s 14 zadetki padel na drugo mesto, saj ga je s prvega izrinil Roginić s 17 goli, s tem da jih je v zadnjih šestih tekmah dal kar deset oziroma v zadnjih treh srečanjih kar osem.


A Bobičanec bo, kot že rečeno, imel svojo priložnost v nedeljo na Fazaneriji, ko bo Mura gostila dekanski Jadran. Ob napovedanih temperaturah do 27 stopinj bo to krasen dan za nogometno tekmo.
Nogometaši Veržeja so v tem krogu na gostovanju v Radomljah izgubili s Kalcerjem 3 : 2 (2 : 0), zadetka Ketiša v 66. in Volmajerja v 85. minuti pa sta bila premalo za dosego točke. Veržej ostaja čvrsto na zadnjem mestu (13 točk).
Nafta: Raduha, Šeruga, Živko, Malešević, Leuštek, Novinić, Osmanaj (Grabant, 79), Zeljko, Monjac (Oštrek, 64), Vinko, Roginić (Vöröš, 86).

nogomet Nafta 1903, nogomet, Lendava Marko Roginić Vedran Vinko zadetki Ilirija - Nafta 0 : 4