vestnik

Nafta: Šok v 93. minuti!

Tomo Köleš, 13. 5. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

Nogometaši Nafte so v 28. krogu druge lige odigrali le 2 : 2 (0 : 0) z Brežicami, potem ko so izenačujoči zadetek prejeli v 93. minuti. S tem so teoretično izpadli iz boja prvo mesto, precej pa so si poslabšali možnosti tudi za dosego drugega.

Nafta 1903 - Brežice Terme Čatež 2 : 2 (0 : 0)



Športni park Lendava, 350 gledalcev, sodnik: Bojan Tkalčič (Maribor).

Strelci: 1 : 0 Oštrek (56, 11m), 1 : 1 Jurečič (59), 2 : 1 Novinič (73), 2 : 2 Kuntarič (93).

Rumeni kartoni: Zeljko, Vinko; Jurečič, Kuntarič, Kožar, Rožman.

Prvi polčas v Lendavi ni prinesel posebej privlačne igre, razen če odštejemo zadeti prečnik domačih igralcev. Vse pomembno pa se je zgodilo v drugem delu. Nafta je povedla po prekršku nad Markom Roginićem za najstrožjo kazen, ki jo je mirno realiziral Stjepan Oštrek - 1 : 0. A le dobri dve minuti kasneje je sledila velika napaka v domači obrambi, ki je izgubila žogo, Žiga Jurečič pa je izkoristil priložnost. Zadel je najprej desno vratnico, od katere se je žoga odbila v levo vratnico, od tam pa počasi v gol vratarja Florijana Raduhe - 1 : 1.
Nafta je znova pritisnila in v 73. minuti še enkrat povedla. Po kotu Marka Maleševića je v kazenskem prostoru gostov žogo z glavo v mrežo spravil Mitja Novinič - 2 : 1. Potem pa je lendavska ekipa morda naredila usodno napako, saj se je preveč povlekla v obrambo, kar je bilo sicer po eni strani razumljivo glede na čvrstost in težko premagljivost Lendavčanov na domačem terenu. A s tem so Brežice dobile krila za vrsto novih napadov. Nafta je vmes v enem od protinapadov zapravila veliko priložnost, ko je po podaji izredno aktivnega Vedrana Vinka samo vratnico zadel Roginić. Na drugi strani je za Brežičane vratnico zadel tudi Dejan Urbanč, svojo aktivnost pa so neumorni gostje kronali v 93. minuti, ki jo bodo pri Nafti še dolgo pomnili, saj bodo morda ravno zaradi nje izgubili drugo mesto. Po kotu Brežic so domači žogo najprej odbili, ta je nekaj časa krožila okrog kazenskega prostora, dokler ni znova sledila visoka podaja pred vrata. Raduha je žogo s pestjo le odbil, izbil pa jo je Leon Leuštek. Takoj je z daljave streljal Urbanč, Raduha je žogo le kratko odbil, do nje pa je najhitreje pritekel Marko Kuntarič in jo zabil v mrežo - 2 : 2 in konec tekme. Gostitelji so ostali na kolenih in s sklonjenimi glavami na igrišču.


Vedeli so namreč, da bo Drava v primeru današnje domače zmage proti Veržeju imela dva kroga pred koncem prvenstva dve točki prednosti. Potem pa bi bilo vse odvisno od Mure, ki se bo v predzadnjem krogu v Fazaneriji pomerila ravno z Dravo. Za Veržej pa bi današnji poraz na Ptuju pomenil že dokončno slovo od druge lige in izpad v tretjo.
Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Osmanaj (Monjac, 56), Vöröš kap. (Grabant, 82), Malešević, Novinič, Zeljko, Oštrek, Leuštek, Roginić, Vinko. Trener: Franc Fridl.

4956dd64175869e2ee5501c0fbc31b42
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
Brežice so se pred nekaj tedni že zelo dobro upirale Muri, ko so izgubile s 3 : 2, sedaj pa so pomembno točko odščipnile Nafti.

Drago Wernig
Drava bo sedaj imela psihološko (in najverjetneje tudi točkovno) prednost pred Nafto v boju za drugo mesto.
nogomet 2. SNL nafta brežice 2 : 2