vestnik

Nagrade in priznanja mariborske univerze tudi Pomurcem

Vestnik.si, 4. 2. 2024
Univerza v Mariboru
Rektorjev dan 2024.
Aktualno

Univerza v Mariboru je ob rektorjevem dnevu nagradila uspešne študente ter profesorje.

Kot so poudarili, je namen nagrad spodbujanje čim višje kakovosti študija, ustvarjalnega vključevanja študentov v raziskovalno in umetniško delo ter udejstvovanja študentov na področjih, s katerimi se promovira ime univerze. 

rektorjev-dan, univerza-v-mariboru
Univerza v Mariboru
Rektorjev dan 2024.

Rektorjevo nagrado za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru v svoji vpisni generaciji sta med drugim prejeli tudi Pomurki Kaja Mujdrica izFilozofske fakultete ter Lea Vohar iz Fakultete za zdravstvene vede. 

Nagrado Univerze v Mariboru za sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja je prejel profesor Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Borut Žalik, ki sicer izhaja iz Pomurja. Kot so zapisali v obrazložitvi, je v svoji bogati karieri na Inštitutu za računalništvo razvil številna strateška partnerstva s slovenskimi in mednarodnimi podjetji ter tako mlajšim sodelavcem omogočil osebnostno rast in znanstveno-raziskovalni razvoj. "Pri tem ga krasi trajnosten način prenosa znanja in sodelovanja, ki temelji na dolgoročnih strateških vidikih razvoja in usmeritvah v nastajajoče tehnološke trende. Učinki slednjega se izražajo tudi v sodelovanju s podjetji v zgodnjih fazah njihovega razvoja, pri čemer so nekatera izmed njih danes že prerasla v globalne akterje."

rektorjev-dan univerza-v-mariboru nagrade priznanja