Na predstavitev jedi, ki se dobro dopolnjujejo s prekmurskim špricerjem so k sodelovanju povabili gostinske lokale s ponudbo hrane, turistične kmetije in vinotoče na območju Prekmurja, se je predstavilo sedem ponudnikov z osmimi pogrinjki.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Tričlanska strokovna komisija,ki so jo sestavljali Branko Časar kot predsednik ter člana Viktor Vlaj in Ernest Novak, je ocenjevala tradicionalnost jedi in njene sestavine, skladnost sestavin hrane s »prekmurskim špricerjem« in izvirnost postavitve pogrinjka za dve osebi. Odločili so,da je najboljši pogrinjek, ki nosi ime "pujček od ogračeka do goušče"in ga je pripravila Viničarija, VC Goričko, Majda Moge s.p. iz Ivanovec. Drugo mesto je pripadlo Okrepčevalnici pri Martinu, ki je pripravilo pogrinjek z imenom "domači selanski narezek", tretje mesto paPERUNIKA d.o.o., Moravske Toplice s pogrinjkom poimenovanim "dödöli, kvašene üburke, zlevanke…".
Tekmovanja so se udeležili še Vinotoč Jani E. iz Suhega vrha, Okrepčevalnica Bistro Tanja iz Murske Sobote, Zvezda Turizem iz Murske Sobote in Gostilna Marič iz Sebeborcev.
Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj za najboljši "prekmurski špricer", kjer prvo mesto zasedla Gostilna Marič z vinom vinarja Ernesta Kerčmarja.Vsi sodelujoči so pridobili priznanje za sodelovanje, najboljšim vinarjem in lokalom pa so podelili diplome in priznanja.