vestnik

Najboljšo prleško gibanico pečejo na Kmetiji Zamuda

D. N., 8. 6. 2024
Jure Kljajić
Prleška gibanica 2024.
Aktualno

Na ocenjevanje je prispelo 45 izdelkov.

Društvo Kelih je organiziralo že enajsto državno ocenjevanje prleških gibanic, na katerem se je za naziv najboljše v štirih različnih kategorijah potegovalo 45 izdelkov. V Križevcih pri Ljutomeru so jih ocenjevali Tomaž Vozelj, Elvira Štumpf in Zdenka Tompa. 

prleška-gibanica
Jure Kljajić
Prleška gibanica 2024.

V kategoriji tržni ponudniki je prvo mesto osvojila prleška gibanica Florjane Kastelic iz Flo Cukeraja, na drugem mestu je pristala gibanica Mlinopeka, na tretjem pa gibanica Lončarstva Žuman. 

Med ljubitelji prleške gibanice je prvo mesto za svoj izdelek osvojila Kmetija Zamuda, drugo je pripadlo Simoni Žuman, tretje pa Darji Makoter. 

V kategoriji osnovnih šol (OŠ) so najboljšo gibanico spekli učenci OŠ Križevci, na drugem mestu je Lara Bojnec, na tretjem mestu pa Patrik Kuzma, oba iz OŠ Bakovci. 

V kategoriji srednjih šol je prvo mesto osvojila gibanica Petre Ouček in Zare Širovnik iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), na drugem mestu je gibanica Zare Knuplež in Almire Bajraktarević iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, na tretjem mestu pa gibanica Zale Vaupotič in Lane Rajh iz GFML. 

Absolutna zmagovalka letošnjega državnega ocenjevanja je Kmetija Zamuda, ki je dosegla najvišjo oceno. 

Kot je na slovesni razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj najboljšim, ki je potekalo v Križevcih pri Ljutomeru, povedala predsednica Društva Kelih Tjaša Kos, so vsi, ki so spekli gibanice, pripomogli k večji prepoznavnosti te prleške sladice, ki povezuje vse generacije. 

Razglasitev je spremljal tudi kulturni program, ki so ga popestrili vrtčevski otroci iz Križevec ter Katarina in Ambrož na violini in harmoniki.

prleška-gibanica
Jure Kljajić
Prleška gibanica 2024.

društvo-kelih prleška-gibanica