vestnik

Najstarejša Pomurka praznovala 108 let

Vestnik.si, 13. 8. 2024
DSO Ljutomer
Podarili so ji torto.
Aktualno

Zadnjih 13 let prebiva v Domu starejših občanov Ljutomer.

V Vestniku smo maja pisali o tem, da je po podatkih centralnega registra prebivalstva sredi aprila v Sloveniji živelo 397 ljudi, ki so ali bodo letos dopolnili sto let ali več. V Pomurju je bilo v klubu stoletnikov šestnajst ljudi. So občani štirinajstih občin, v dvanajstih prebiva po eden, v soboški in moravski občini pa se lahko pohvalijo z dvema. 

Takrat smo tudi zapisali, da je najstarejša prebivalka naše regije Marija Žekš, občanka beltinske občine, ki zadnjih trinajst let prebiva v Domu starejših občanov Ljutomer. V ponedeljek je dopolnila častitljivih 108 let, kar so v domu tudi proslavili. 

"Danes smo bili resnično privilegirani. Imeli smo čast proslaviti 108. rojstni dan naše stanovalke Marije Žekš. Domskega praznovanja sta se udeležili hčerka Olga in vnukinja Romana Farkaš," so zapisali. Žekševi je v imenu stanovalcev in zaposlenih vodja zdravstvene nege Andreja Bogdan čestitala, ji podarila torto in rože. "V domu smo počaščeni, da je 108-letna ga. Marija stanovalka našega doma, hvaležni smo ji za vzgled človeške prijaznosti, potrpežljivosti in dobrosrčnosti s katero bogati dom. Hvaležni smo tudi za zaupanje hčerki in vnukinji, ki negujeta tako lep odnos z go. Marijo in zaposlenimi v domu," so še dodali. 

Celoten prispevek o stoletnikih v Pomurju, pa tudi več o življenju Žekševe, si lahko preberete TU
marija-žekš 108-let praznovanja dso-ljutomer najstarejša-pomurka