vestnik

(Najuspešnejša mala podjetja v regiji) Odločno in premišljeno skozi negotove razmere

A. Nana Rituper Rodež, 12. 10. 2022
Maja Hajdinjak
Podjetje iz Lendave, ki je dobavitelj profesionalne opreme za rezanje in varjenje, podprte z najsodobnejšimi tehnologijami na področju robotskega varjenja in avtomatizacije, se že vrsto let uvršča med najuspešnejša pomurska podjetja.
Aktualno

Strokovna komisija je med pet najuspešnejših malih podjetij v pomurski regiji uvrstila Megras, Barting, Benko-Tehno, Virs in Kit Žižki.

Barting 


Podjetje iz Lendave, ki ga je Robert Bažika ustanovil leta 2001, se ukvarja z distribucijo lesenih palet in odkupom mleka. So eden največjih slovenskih distributerjev EURO in EPAL palet, novih, rabljenih in za enkratno uporabo, poleg tega odkupujejo mleko in ga prodajajo na evropskem trgu. »Nominacija je veliko priznanje za naše dosedanje delo in podjetje, ves čas ohranjamo likvidnost in imamo dobre bilance in premišljeno poslovno politiko,« pravi Bažika. Pohvali odlično ekipo sodelavcev in doda, da niso družinsko podjetje, imajo pa družinsko vzdušje. Zaradi vojne v Ukrajini, od koder je veliko njihovih poslovnih partnerjev, se je precej spremenilo, a se trg počasi odpira. »Če pa bi se kar koli zgodilo, bi prej prodal delež podjetja kot zamenjal ekipo. Zmagovalni so,« pravi Bažika. Ima veliko idej in načrtov, a zaradi trenutnih razmer pri investicijah ostajajo previdni.

Benko-Tehna


Osnovna dejavnost družinskega podjetja iz Puconec, ustanovljenega pred tremi desetletji, je trgovina s kovinskimi proizvodi na debelo. So eden največjih ponudnikov ekspondirane in perforirane pločevine, mrež, okovij za vrata in vremensko odpornega jekla. »Trudimo se od ustanovitve leta 1991, dobri rezultati pa so zasluga celotnega tima,« pove direktor Simon Benko, ki je podjetje leta 2010 prevzel od očeta, aktivno pa se vključuje že hčerka študentka. Ker imajo razpršeno mrežo dobaviteljev po Evropi, trenutna situacija ne vpliva na njihovo poslovanje. Stremijo k temu, da je kupec njihovih produktov zadovoljen. Nedavno so zagnali robotizirano skladišče za pločevino, načrtujejo postavitev sončne elektrarne, nakup laserskega rezalnika in druge opreme, da bi ponudbo dopolnili z dodatnimi storitvami in servisom prodajanih izdelkov. Poudarjajo pomen partnerskega odnosa tako z dobavitelji kot s kupci.

benkotehna, puconci, simon-benko
Arhiv podjetja Benkotehna
Osnovna dejavnost družinskega podjetja iz Puconec, ustanovljenega pred tremi desetletji, je trgovina s kovinskimi proizvodi na debelo.

VIRS


Podjetje iz Lendave, ki je dobavitelj profesionalne opreme za rezanje in varjenje, podprte z najsodobnejšimi tehnologijami na področju robotskega varjenja in avtomatizacije, se že vrsto let uvršča med najuspešnejša pomurska podjetja. »Nominacija je obveza, da delamo še naprej tako, kot smo do zdaj, in ohranjamo svoje poslovne vrednote. V ospredju sta inovativnost, timski duh, izjemno pomemben pa je profesionalen in individualen pristop do kupca,« poudarja direktor Renato Pahor in doda, da vztrajno iščejo rešitve za vse želje kupcev, da bi prispevali k njihovemu boljšemu delu. V negotovih časih delajo dobro, imajo dovolj naročil, so pa kupci, pravi, nekoliko previdnejši.

virs, podjetje-leta, renato-pahor, aleš-puklavec
Maja Hajdinjak
Strokovna komisija je med pet najuspešnejših malih podjetij v pomurski regiji uvrstila Megras, Barting, Benko-Tehno, Virs in Kit Žižki.

KIT Žižki
Proizvodni program podjetja iz Žižkov zajema širok asortiment izdelkov, kar kupcem omogoča izbiro pri opremljanju zasebnih ali poslovnih prostorov. Leta 1993 so začeli s preprostimi kovinskimi izdelki, danes pa so strokovnjaki za garderobne omare, skladiščno opremo, arhivske in trgovinske regale ter druge izdelke iz kovinskega programa. Rasti proizvodnje prilagajajo strojno opremo in posodabljajo proizvodne procese ter sledijo zahtevam trga. »Uvrstitev med najboljša mala podjetja v Pomurju je potrditev, da delamo dobro, kar je plod in izraz dela vseh zaposlenih. Uspešnost gradimo na kakovosti izdelkov ter inovativnih, strokovnih in zanesljivih pristopih do poslovnih partnerjev. To nas tudi stimulira za prihodnje delo in napredek naše dejavnosti ter opogumlja za načrtovane investicije,« pravita direktorja Anton Cigan in Peter Tibaut.  

pomursko-podjetje-leta mala-podjetja nominiranci