vestnik

(Najuspešnejša mikro podjetja v regiji) Znanje je gonilo uspeha

Damjana Nemeš, 14. 10. 2022
Osebni arhiv
Glavna dejavnost podjetja Findterm iz Gornjih Črnec je montaža in servis ogrevalnih naprav.
Aktualno

Ob Glasmetallu, ki si je po mnenju strokovne komisije prislužil naslov najboljšega mikro podjetja v regiji v letu 2021, so se v to kategorijo uvrstila še podjetja Findterm, First, S.R.P. in Aip Praprotnik

Findterm

Podjetje Findterm iz Gornjih Črnec se že od leta 1998 ukvarja z montažo in servisom ogrevalnih naprav. Njegov ustanovitelj Jožef Ficko je sprva deloval kot s. p., kasneje pa je zaradi rasti registriral družbo z omejeno odgovornostjo. Pet zaposlenih opravlja servisne storitve za stranke na širšem območju Pomurja in tudi v delu Štajerske, podjetje je pooblaščeni serviser regulatorjev ogrevanja, ventilov in pogonov proizvajalcev Danfoss in Seltron ter pooblaščeni serviser oljnih in plinskih gorilnikov ter kotlov proizvajalcev Weishaupt, Viessmann, Buderus, Rendamax, Man-Ewfe in Unical. »Kot zastopnik za vsa našteta podjetja smo dobili priznanje, da smo resno in stabilno podjetje na trgu, ogromno časa smo vložili tudi v ohranjanje in povečevanje kroga ljudi, ki nam zaupajo. Dejstvo je, da se moramo vsak dan s pridobljenim znanjem in izkušnjami dokazovati na trgu, biti dosegljivi ter naše storitve opravljati za stranke ažurno in kakovostno,« je poudaril Jožef Ficko. 


First 

Glavna dejavnost računovodskega, davčnega, finančnega, poslovnega in izobraževalnega centra First, ki je na trgu že trideset let in trenutno zaposluje enajst ljudi, je zagotavljanje celostne podpore strankam pri njihovem poslovanju. Pri tem je pomembno poznavanje specifik slovenskega trga in slovenske gospodarske zakonodaje, hkrati povezujejo poslovne partnerje na mednarodni ravni, vsaka njihova stranka ima svojega skrbnika in je zato deležna individualne obravnave. »Recept za dolgoletni obstoj na trgu so želja in volja po opravljanju tega dela, znanje, ki je stalnica našega poslovanja, pa tudi vizija poslovanja,« je poudarila direktorica Anica Horvat.


Kakovostno opravljeno delo pomaga obdržati stranke in pritegniti nove. »Kljub temu da smo tudi sami občutili vpliv pandemije v zadnjih dve letih, saj je tudi okolje postalo drugačno in smo se morali nekoliko težji realnosti prilagoditi, vedno pravim, da je znanje tisto, s katerim lahko prosperiraš in napreduješ. Brez tega je težko,« doda Horvatova in prizna, da jo je nominacija ganila. »Vidiš, da se velja truditi, saj nekdo prepozna tvoje delo. Takšne stvari ti dajo nov zagon in se potem vse nekako poplača.« 

stavba-first, first
Vanesa Jaušovec
Podjetje First, ki trenutno zaposluje enajst ljudi, je na trgu prisotno že trideset let.


S.R.P.



Med vodilnimi ponudniki računovodskih storitev v regiji in širše je tudi podjetje S.R.P., ki ima pisarni v Beltincih in Murski Soboti. Zaposleni ponujajo strankam računovodske storitve in svetovanja na tem področju, opravljajo tudi davčna, poslovna in finančna svetovanja, po posebnem dogovoru pa opravljajo svoje storitve tudi na lokaciji posameznega podjetja. Svoje znanje in tudi storitve vseskozi nadgrajujejo, o kakovosti njihovega podjetja pa priča tudi več certifikatov poslovne odličnosti.

Aip Praprotnik



Od leta 1986 je na trgu prisotno tiskarsko podjetje Aip Praprotnik iz Murske Sobote, ki ponuja strankam storitve grafične priprave, digitalni in offset tisk, vezave različnih vrst komercialnih tiskovin in številne dodelave. Podjetje, ki prehaja iz roda v rod družine Praprotnik, svoje izdelke in storitve ponuja na slovenskem, avstrijskem in hrvaškem trgu, vsa ta leta pa uspešno ohranjajo številna dolgoročna partnerstva.

ppl-2021 mikro-podjetja nominiranci Vestnik pgz