vestnik

(Najuspešnejša srednje velika podjetja v letu 2023) Usmerjeni v rast

Rok Šavel, 8. 10. 2024
Arhiv podjetja
Poleg Virsa so bila med najuspešnejšimi še podjetja Lek Veterina, Rosenbauer, Počitek - Užitek in Roto.
Aktualno

Poleg Virsa so bila med najuspešnejšimi še podjetja Lek Veterina, Rosenbauer, Počitek - Užitek in Roto.

Lek Veterina

V lipovskem podjetju strast do živalske prehrane sreča znanost. Pot Lek Veterine je doživela številne pretrese, a krivulja v zadnjih letih konstantno raste. Potem ko jih je prevzela španska skupina Pintaluba, nadaljujejo razvoj vrhunskih izdelkov za živalsko prehrano in osvajajo nove trge. Kar 65 odstotkov izdelkov izvozijo na 30 svetovnih tržišč, njihova odličnost pa odmeva vse do Afrike in Azije. V letu 2023 so s 40 zaposlenimi ustvarili rekordnih 9,8 milijona evrov prihodkov. 

lek-veterina, branko-kamenške
Arhiv podjetja
Lek Veterina

Počitek – Užitek 



Družinsko podjetje Počitek – Užitek s sedežem v Moravskih Toplicah upravlja Terme Vivat. S kakovostno ponudbo zdraviliškega in športnega turizma so si ustvarili sloves vrhunskega ponudnika v tem delu Evrope. V letu 2023 so zagnali več kot trimilijonsko investicijo v prenovo vseh hotelskih sob, kar jim odpira vrata do pridobitve pete zvezdice. S približno 100 zaposlenimi so lani ustvarili za 6,7 milijona evrov prihodkov, dobiček pred obdavčitvijo pa je znašal dobrih 887 tisočakov, kar je za 33 odstotkov več kot leto prej.

Terme Vivat-fotografija iz zraka
Osebni arhiv
Družinsko podjetje Počitek – Užitek s sedežem v Moravskih Toplicah upravlja Terme Vivat.



Rosenbauer
Gornjeradgonski Rosenbauer je del avstrijske multinacionalke in eden vodilnih proizvajalcev gasilskih vozil. Leto 2023 je bilo zanje rekordno, saj so ustvarili več kot 48 milijonov evrov prihodkov, kar je za skoraj 40 odstotkov več kot leto prej. Njihova specializacija so visoko zmogljiva gasilska vozila in napredna oprema za intervencije v najzahtevnejših razmerah, večino proizvodov pa prodajo znotraj koncerna v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Italijo, Španijo, Singapur, Savdsko Arabijo in ZDA. Z več kot 200 zaposlenimi so pomemben del gospodarske strukture regije.

gornja-radgona, rosenbauer, oprema-za-gasilce, proizvodnja
Nataša Juhnov
Gornjeradgonski Rosenbauer je del avstrijske multinacionalke in eden vodilnih proizvajalcev gasilskih vozil.


Roto, d.o.o. 
Družinsko podjetje Roto iz Černelavec je vodilni evropski proizvajalec izdelkov iz plastike, s posebnim poudarkom na inovacijah in trajnostnih rešitvah, ki v okviru skupine zaposluje več kot 550 ljudi na osmih lokacijah. Leto 2023 je bilo za Roto izjemno uspešno, saj so dosegli skoraj 30 milijonov evrov prihodkov, kar je 14-odstotna rast v primerjavi z letom prej. Svoj proizvodni program, ki obsega vse od posod za vodo in gorivo do komponent za avtomobilsko industrijo, prodajajo v več kot 65 držav po svetu.  

rotojun24
Osebni arhiv
Leto 2023 je bilo za Roto izjemno uspešno, saj so dosegli skoraj 30 milijonov evrov prihodkov, kar je 14-odstotna rast v primerjavi z letom prej.

srednje-velika-podjetja pomursko-podjetje-leta leto-2023 Roto rosenbauer počitek-užitek lek-veterina