vestnik

(Najuspešnejša srednje velika podjetja v regiji) Za uspešne svet ni daleč

Majda Horvat, 10. 10. 2022
Arhiv podjetja Varis Lendava
Varis Lendava se uvršča med najboljše proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi.
Aktualno

Komisija je za najuspešnejša srednje velika podjetja v poslovnem letu 2021 izbrala Roto Pavlinjek, Varis Lendava, Cleangrad, Daihen Varstroj in Wienerberger

Varis

Varis Lendava se uvršča med najboljše proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi. V več kot 40-letni zgodovini podjetja so izdelali že več kot 100 tisoč gotovih kopalnic, ki jih naredijo po željah kupcev. Gre za vrhunske izdelke, za katere je podjetje prejelo vrsto priznanj, nazadnje srebrno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za inovacijo na nacionalni ravni za vitko steno (LSCC-GK). Večino gotovih kopalnic Varis Lendava izvozi, največ na nemški trg, kjer s 15-odstotnim tržnim deležem spada med vodilne proizvajalce gotovih kopalnic.

Med vidnejšimi priznanji, ki jih je podjetje prejelo v zadnjem času in zaradi katerih spada med izstopajoča pomurska podjetja, je nagrada odličnosti za družinsko podjetje 2022 EY Slovenija. Direktorica Sabina Sobočan je prejela tudi prestižno nagrado za komunikacijsko odličnost menedžerjev primus 2022, upravni odbor Združenja Manager pa jo je izbral za menedžerko leta 2022.»Priznanje je v prvi vrsti izjemna čast in dokaz, da sem doslej sprejemala dobre odločitve in da je zastavljena vizija podjetja prava. Je tudi dokaz, da smo tudi v družinskem podjetništvu dobri menedžerji, ki smo lahko zgled. To potrjuje, da je družinsko podjetništvo v Sloveniji na dobri poti in ob prenosu vodenja mlajši lahko stopimo v čevlje predhodnikov, tudi če so ti zelo veliki,« je ob prevzemu priznanja poudarila Sabina Sobočan.

varis-lendava, kopalnice, gotove-kopalnice, hoteli, sabina-sobočan
Arhiv podjetja Varis Lendava
Varis Lendava je z razvojem in proizvodnjo gotovih kopalnic eno od vodilnih podjetij v Evropi na področju gradnje objektov za bivanje. Foto arhiv podjetja

Cleangrad

Cleangrad je mednarodno prepoznavno in poslovno uspešno podjetje v gradnji čistih prostorov. Letos je proslavilo 20-letnico poslovanja, ob tej priložnosti pa so v uporabo izročili tudi novozgrajeno poslovno stavbo v Ljutomeru.



Cleangrad je doživel v letih obstoja izjemno rast in iz malega podjetja prerasel v srednje veliko. Ob ustanovitvi je imel deset zaposlenih, zdaj jih je 222.


Cleangrad se lahko ponaša tudi s prestižnim certifikatom platinaste bonitetne odličnosti in s sodelovanjem z največjimi farmacevtskimi družbami na svetu. K rasti podjetja je pomembno prispevalo nadgrajevanje izdelkov ter razvijanje novih produktov in rešitev. Med izstopajočimi izdelki, ki so jih sami razvili, so drsna vrata za čiste prostore. Gre za unikatni izdelek na svetovni ravni, saj ga doslej na trgu ni predstavil še nihče. Zanje je podjetje Cleangrad prejelo tudi zlato nacionalno priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije.

ec9714b3e8bcdf0bc8fa63675d457b8c12d6cfa2b1cba9ed23903f3d60df9d42[1]
Arhiv Cleangrad
Proizvodnja elementov za čiste prostore v podjetju Cleangrad. Foto arhiv podjetja

Daihen Varstroj

Podjetje Daihen Varstroj je del globalne mreže Daihen Corporation, v kateri ima pomembno vlogo. Daihen Varstroj je namreč proizvodno-razvojni center za Evropo, z novo halo, ki jo dokončujejo v Lendavi prav zdaj, pa bo postal še skladiščno-logistični center za vsa podjetja Daihen v Evropi.

Lendavsko podjetje gradi svojo strategijo na japonski tehnologiji ter slovenski ustvarjalnosti in kakovosti ter pospešeno utrjuje svoj tržni delež na evropskih trgih. V Evropi želijo postati prepoznavni kot specialisti v tehnologiji plinskega obločnega varjenja (MIG-MAG), se uvrstiti med najpomembnejše ponudnike celovitih rešitev z visoko stopnjo avtomatizacije in robotizacije na področju elektro obločnega varjenja in termičnega rezanja kovin.

daihenvarstroj212
arhiv podjetja
Lendavsko podjetje gradi svojo strategijo na japonski tehnologiji ter slovenski ustvarjalnosti in kakovosti ter pospešeno utrjuje svoj tržni delež na evropskih trgih.

Wienerberger

Podjetje Wienerberger Slovenija je v večinski lasti družbe Wienerberger N.V. iz Nizozemske, ta pa je del Wienerberger AG z Dunaja. Sedež slovenskega podjetja je v Borecih, v Ormožu imajo proizvodnjo zidne opeke, v Križevcih strešne kritine, v Lukavcih pa imajo proizvodno enoto za pripravo engob oziroma barv za površinsko obdelavo strešnikov za celotno skupino. Wienerberger Slovenija zaposluje okoli 130 delavcev, njihovo število se je lani še povečalo, na osnovi uspešnega poslovanja in dobrega poslovnega uspeha so bile opazno višje tudi plače.

Planoton 10 #03
Wienerberger
Sedež slovenskega podjetja je v Borecih, v Ormožu imajo proizvodnjo zidne opeke, v Križevcih strešne kritine, v Lukavcih pa imajo proizvodno enoto za pripravo engob oziroma barv za površinsko obdelavo strešnikov za celotno skupino.

srednje-velika-podjetja pomursko-podjetje-leta nominiranci