vestnik

(Najuspešnejši zaposlovalci v letu 2023) Napovedujejo nadaljnji razvoj

I. B., 12. 10. 2024
Jure Kljajić
Ob Varisu so najuspešnejši zaposlovalci še GMT, Rosenbauer, Kodila in Roto Pavlinjek.
Aktualno

Ob Varisu so najuspešnejši zaposlovalci še GMT, Rosenbauer, Kodila in Roto Pavlinjek.

GMT
Vodilna slovenska družba na področju prodaje in distribucije originalnih in neoriginalnih nadomestnih delov ter dodatne opreme za osebna in lahka tovorna vozila gospodarsko dejavnost izvaja v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem ter v državah na območju nekdanje Jugoslavije in Bolgariji. Ključna značilnost poslovanja v minulem letu je dvig prihodkov, kar je rezultat pridobivanja novih kupcev ter povečanja prodaje pri obstoječih kupcih. Konec lanskega leta so zaposlovali 340 ljudi, v bližnji prihodnosti pa želijo po posameznih programih uvesti lastne blagovne znamke. 

gmt
Jure Kljajić
Konec lanskega leta so zaposlovali 340 ljudi.

Rosenbauer
Radgonska družba je del avstrijske skupine Rosenbauer, ki je vodilni svetovni proizvajalec sistemov za gašenje požarov in zaščito pred nesrečami. Poslovno leto 2023 so kljub nekaterim izzivom uspešno končali. Vhod naročil je presegel zmožnosti njihovih kapacitet. Tudi v tem letu pričakujejo povečanje prometa, zaradi povečanja vseh stroškov pa jim EBIT raste počasneje, kot so pričakovali. Zaposlujejo 220 ljudi in direktor Marjan Cvikl napoveduje dodatne zaposlitve. »Tudi strateško je v prihodnje predvidena širitev proizvodnje v Gornji Radgoni,« je dejal. 

gornja-radgona, rosenbauer, oprema-za-gasilce, proizvodnja
Nataša Juhnov
Radgonska družba je del avstrijske skupine Rosenbauer, ki je vodilni svetovni proizvajalec sistemov za gašenje požarov in zaščito pred nesrečami.

Kodila
Družinsko podjetje iz Markišavec, ki obsega restavracijo in šunkarno, vsa leta teži h kakovosti, domačnosti ter razvoju in uspešno premaguje izzive, ki jim pridejo na pot. Janko Kodila, ki je podjetje prevzel od očeta, je v enem od intervjujev za Vestnik dejal, da to, kar delajo, ni le živilska proizvodnja, ampak umetnost, in to bo v prihodnje prišlo do izraza še bolj. »Pri tem pa so pomembni umetniki, ki jih je treba vzgajati,« je jasen. V letu 2023 so v povprečju zaposlovali 30 sodelavcev. 

janez-kodila, markišavci, kodila, šunkarna-kodila
Vanesa Jaušovec
Družinsko podjetje iz Markišavec, ki obsega restavracijo in šunkarno, vsa leta teži h kakovosti, domačnosti ter razvoju in uspešno premaguje izzive, ki jim pridejo na pot.

Roto Pavlinjek
Podjetje v Černelavcih za različne industrije razvija in po meri kupcev izdeluje izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo, pa tudi izdelke, ki jih tržijo pod lastno blagovno znamko. Ob koncu poslovnega leta 2023 so zaposlovali 192 oseb, kot poudarjajo, spodbujajo njihovo inovativnost in kolektivnega duha. Za letos so napovedali, da bodo nadaljevali razvoj izdelkov, ki temeljijo na znanju in dodani vrednosti, so okolju prijazni in zapolnjujejo tržne vrzeli. Vlagati nameravajo tudi v izobraževanje in osebnostno rast zaposlenih ter povečati njihovo kompetentnost za doseganje ciljev podjetja. 

roto, 75-let
Jure Kljajić
Podjetje v Černelavcih za različne industrije razvija in po meri kupcev izdeluje izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo, pa tudi izdelke, ki jih tržijo pod lastno blagovno znamko.

zaposlovalci podjetja pomurje pomursko-podjetje-leta roto-pavlinjek kodila rosenbauer GMT