vestnik

Zaradi nalivov in močnega vetra težave tudi v Pomurju: odkrite strehe in zalite kleti

Vestnik.si, 20. 7. 2024
PGD Beltinci
Sinoči je veter odkril streho v Beltincih.
Aktualno

Nočni nalivi in nevihte so nekaj težav povzročili tudi v Pomurju, o odkritih strehah in zalitih kleteh poročajo iz Beltinec.

Sinoči so nekatere dele Slovenije zajele nevihte z nalivi in močnim vetrom. O nekaj težavah poročajo tudi iz Pomurja. 

Veter je odkril streho v Beltincih, posredovali so PGD Beltinci, ki so s plastično folijo prekrili okrog sto kvadratnih metrov odkrite strehe stanovanjske hiše. Prav tako so prečrpali tri kubične metre vode iz zalite kleti.

Precej več težav je bilo drugod po Sloveniji.

Na Koroškem je največ nevšečnosti bilo v občinah Dravograd in Muta, nekaj tudi drugod v regiji. S pomočjo gasilcev in ostalih služb so bile razmere obvladljive, je za STA ocenil regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič. Zasutih in neprevoznih je nekaj lokalnih cest.

O hudem neurju poročajo tudi iz občin Solčava, Laško in Mozirje. Po besedah solčavske županje Katarine Prelesnik so v Logarski dolini reševali dva planinca, plaz pa je zasul cesto proti slapu Rinka v Logarski dolini. Težave so tudi zaradi številnih hudournikov.

Medtem so z bohinjskih gora reševali skupino petih skavtov, ki je obtičala zaradi vremena. V vasi Kokra v preddvorski občini pa so na varno pospremili 47 skavtov. Zalitih je bilo tudi nekaj hiš, škodo pa so povzročale tudi strele.

beltinci naliv vreme neurje