vestnik

(NAMIGI) Kam med šolskimi počitnicami?

Vestnik.si, 25. 2. 2024
Jure Kljajić
Na Osnovni šoli III Murska Sobota bodo spet aktivne zimske počitnice.
Aktualno

V času šolskih zimskih počitnic se bo v pokrajini ob Muri dogajalo marsikaj, s čimer si lahko otroci popestrijo čas. Zbrali smo nekaj dogodkov, kam se lahko otroci odpravijo.

V Pomurskem muzeju Murska Sobota od 27. do 29. februarja pripravljajo muzejske delavnice za osnovnošolce. Vsak dan bodo potekale med 10. in 13. uro. Udeleženci si bodo na stalni razstavi ogledali cimprano hišo, nato pa s pomočjo embalaže izdelali leseno hiško s slamnato streho, ki bo služila za ptičjo krmilnico. Pekli bodo tudi ptičke iz testa, s katerimi so nekoč krasili ženitovanjski kruh, prav tako pa si ogledali ulično razstavo o motornih dirkah in si izdelali namizno igro o tekmovanju motociklov po Murski Soboti. 

V Gledališču Park bo Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vsak dan počitnic ob 10. uri predvajal filme. V ponedeljek bo to animirani in sinhronizirani film Miraculous Pikapolona & črni maček, v torek Roza in kamena škratinja, v sredo sinhronizirani film Lassie: nova pustolovščina, v četrtek se bo vrtel Dnevnik Pauline P. in v petek slovenski film Kaj pa Ester? Prav tako zavod tudi letos pripravlja aktivne zimske počitnice za otroke med 7. in 10. letom starosti. Potekale bodo vsak dan med 8.30 in 13.30 v športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota. Otroci bodo v družbi mentorjev in trenerjev iz občinskih društev ter klubov spoznavali različne športne panoge, manjkalo pa ne bo niti plesa, petja in družabnih iger.


Tudi v Mikku pripravljajo počitniško-kreativen program. V ponedeljek in torek bo ob 12. uri foto delavnica, ob 13. uri pa ogled mladinskih filmov, v sredo in četrtek bodo ustvarjalne delavnice s Petjo Kolenko. 

LEGO delavnica - robotika za otroke
maja.skrbic@mikk.si
Počitniške aktivnosti bodo tudi v Mikku.

V Muzeju Špital bo kreativni počitniški vrtiljak. Zavod Kultprotur je v sodelovanju radgonsko knjižnico, Zavodom Vitica, Likovnim društvom Gornja Radgona, Mladinskim centrom Gornja Radgona in muzejem pripravil pester, poučen in zabaven program za otroke med 6. in 10. letom, ki vključuje tudi prehrano. V muzeju boste starši lahko otroke oddali od 7. ure dalje, prevzeli pa jih boste lahko v Mladinskem centru ob 16. uri.  

V Hiši sadeži družbe Murska Sobota vsak dan počitnic med 9. in 13. uro zimski otroški tabor.



Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota pa bo 2. računalniški tabor, ki je namenjen učencem 8. in 9. razreda osnovne šole. Pripravlja ga šola v sodelovanju s podjetjem Orka informatika in bo trajal od 26. do 28. februarja (med 7.30 in 16. uro). Udeleženci bodo sodelovali na treh računalniških delavnicah, prav tako bo poskrbljeno tudi za športne aktivnosti, zabavo in druženje. 

(Za večino aktivnosti so potrebne prijave.)

počitnice aktivnosti otroci pomurje