vestnik

(NAPOVED) Danes Vestniku priložen tudi Pen. Kaj vse smo pripravili?

Vestnik.si, 30. 5. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 30. maj
Aktualno

Četrtek je dan za novi Vestnik. O čem pišemo danes?

V naslovni temi pišemo o usodi RIS Dvorca Rakičan. Nihče si ne upa ugasniti zadnje luči v obubožanem javnem zavodu, v katerem si kruh služi 33 ljudi, niti je pustiti prižgane. Soboški župan Damjan Anželj pravi, da je stanje v zavodu alarmantno in grozno, vse variante pa bodo finančno boleče. 

V Žitkovcih urejajo prostore za rastlinjake za pridelavo zelenjave, predvideno je, da bi bili objekti visoki deset metrov. Krajani projektu ne nasprotujejo, želijo pa si, da se predstavi. 



Prebrali boste lahko intervju s kandidatom za evropskega poslanca Matejem Grahom, ki si želi Pomurje pripeljati v Evropo. 

V več krajih Prlekije gostuje potujoča razstava spominske sobe režiserja svetovnega kova Fritza Langa. Na koncu se bo ustalila v Ljutomeru, kjer je Lang tudi živel in ustvarjal. 

Izšla je tudi priloga Pen. V temi meseca smo obdelali vprašanje obveznega služenja vojaškega roka, opravili smo intervju z režiserjem Slobodanom Šijanom, obiskali smo mladega šahista Noela Čontalo in še in še. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik napoved nova-številka