vestnik

(NAPOVED) Te vsebine lahko najdete v današnjem Vestniku

Vestnik.si, 15. 2. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 15. februar.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- V Vestniku ta četrtek pišemo o novi pridobitvi fakultete za strojništvo v Mariboru. Tam so namreč odprli tako imenovani pomurski laboratorij, ki si je takšno ime prislužil zaradi ključne vloge 40 pomurskih podjetij pri projektu prenove laboratorija za procesno strojništvo. Sodobna raziskovalna oprema bo bistveno izboljšala znanstvenoraziskovalno in pedagoško delo, študentom pa omogočila, da se srečajo z najbolj aktualno in napredno tehnologijo, ki se uporablja v industriji.

- Pišemo tudi o začetku gradnje stanovanjskega bloka Zeleni dvor v središču Murske Sobote. Objekt bo dokončan predvidoma do novembra 2025, zaradi gradnje dela garažnih prostorov pa se bo začasno prestavila avtobusna postaja. Začasna ureditev naj bi bila v veljavi do julija, hkrati pa bo gramozno parkirišče, na katerem bo zrasel objekt, za uporabnike na voljo samo še do konca tega meseca.

- Stanovalci Doma Janka Škrabana v Beltincih so na Občino Beltinci naslovili peticijo, v kateri so izrazili ogorčenje nad namero občine, da bi mimo njihovega doma speljali novo cesto. Ta naj bi poslabšala kakovost njihovega bivanja v domu, z občine pa odgovarjajo, da v kolikor ne bo prišlo do odkupa zemljišča, ki je v lasti tamkajšnje župnije, projekta ne bo, vseeno pa so si po besedah župana na občini zadali, da bodo prometno situacijo na tem območju enkrat rešili.

- Lions klub Murska Sobota pa je tudi letos pripravil akcijo dobrodelni krof. V sodelovanju z največjo pomursko pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota so organizirali humanitarno tržnico in razdelili nekaj več kot šest tisoč krofov, zbrali pa so več kot 11. 000 evrov.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik