vestnik

(NAPOVED) Preverite, kaj prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 4. 7. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 4. julij.
Aktualno

Spet je četrtek in čas je za novo številko Vestnika.

Naslovna tema prve julijske številke je namenjena visokotehnološkemu steklenjaku, ki bo zrasel v Žitkovcih in v katerem se bo pridelovala solata. Matej Bandelj, ki vodi projekt, je v intervjuju odgovoril tudi na vprašanje, zakaj bodo steklenjake postavili na 20 hektarjih najboljše orne zemlje.

Mladi družini iz okolice Murske Sobote sta poginila dva buldoga, policisti pa obravnavajo kaznivo dejanje mučenja živali. Sumijo namreč na zastrupitev, kinolog Janez Žekš pa pravi, da so tovrstna dejanja izraz današnje družbe.



Prebrali boste lahko tudi, da po informacijah Vestnika na Policijski upravi Murska Sobota prihaja do uhanjanja podatkov, pomembnih za eno od obsežnejših kriminalističnih preiskav.

Ob sezoni žetve pa smo preverili, kakšne so odkupne cene pšenice ter kako so z njo zadovoljni kmetovalci, prav tako boste več našli o festivalu CestArt, pa o pomurskih študentih, ki so sestavili električni dirkalnik, s katerim bodo v prihodnjih tednih tekmovali po Evropi.



Z Vestnikom je izšla tudi priloga Stop. Vabljeni k branju.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika sta tudi legendarna revija Stop in priloga Pen.  

Vestnik julij nova-številka vsebina