vestnik

(NAPOVED) Te vsebine najdete v prvi septembrski številki Vestnika

Vestnik.si, 5. 9. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 5. september.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Pišemo o odstopu Tatjane Buzeti z mesta direktorice Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan. Ta je vodenje z začetnim optimizmom prevzela lani novembra, ko je nasledila Roberta Celca. Pravi sicer, da so razlogi za odstop osebne narave, a v ozadju je pereča nelikvidnost javnega zavoda, ki je posledica okostnjakov njenega predhodnika.

- Širši javnosti se je na novinarski konferenci v ponedeljek predstavil nov strateški partner Nogometne šole Mura George Juncaj. Vlagatelj iz Amerike, ki ima črnogorske korenine, ne obljublja gradov v oblakih, za svojega sina Stevena, ki je nedavno okrepil Murine vrste, pa si želi, da mu v klubu dajo priložnost.

- Konec avgusta je ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport začelo deliti pozitivne odločbe občinam, ki so bile uspešne na zelo obleganem razpisu za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo. Na razpis je namreč prispelo kar 180 vlog, pri tem pa je izvisela velika želja soboškega prvoligaša, to je dograditev stadiona Fazanerija. Mestna občina Murska Sobota bo tako iskala nove finančne okvire.

- Najdete tudi reportažo o Vestnikovem vlaku, tradicionalnem izletu naše medijske hiše. Tokrat se je prvič v zgodovini zgodilo, da smo Vestnikov vlak organizirali dvakrat v istem letu. Temu je botrovalo ogromno zanimanje za letošnji destinaciji, to sta bila Bled in Avsenikova domačija v Begunjah, zato smo se odločili, da po junijskem uspešnem izletu tega izvedemo še enkrat zadnjo avgustovsko soboto. Skupno smo na Gorenjsko peljali več kot 400 bralk in bralcev.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik