vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinaša nova številka Vestnika

Vestnik.si, 21. 3. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 21. marec.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Novi Vestnik prinaša veliko zanimivih vsebin.

- Pišemo o primeru mladoletnega dekleta, tuje državljanke, ki so jo pretekli teden policisti in kriminalisti soboške policijske uprave izsledili v kabini šoferja tovornjaka s tujimi registrskimi oznakami na enem od avtocestnih mejnih prehodov z Madžarsko, in za katero je bilo v njeni matični državi razpisano iskanje, saj je veljala za pogrešano. To je odprlo več vprašanj, povezanih z dlje časa trajajočimi ugibanji o zlorabi prostitucije in trgovini z ljudmi v Pomurju.

- Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo sofinanciralo 10 turističnih projektov v Pomurju. Skupna vrednost teh je skoraj 40 milijonov evrov, pri čemer bo ministrstvo sofinanciralo okoli 13 milijonov evrov. Poleg znanih in že uveljavljenih akterjev na področju gostinstva in turizma so na razpisu uspele tudi povsem neznane in nedavno ustanovljene družbe ter podjetja, katerih primarna dejavnost ni niti približno sorodna turistični.

- Gasilska regija Pomurje je organizirala prvi pomurski gasilski simpozij, ki so ga poimenovali Eöryjevi dnevi po Ernestu Eöryju. Namen simpozija, za katerega si organizatorji želijo, da bi postal tradicionalen, je bil ozreti se na pomursko gasilstvo in na vizijo njegovega razvoja ter se ob predavanjih domačih in tujih gostov seznaniti z novostmi na tem področju.

- V Račkem Vrhu pa se to soboto odpirajo novi prostori za koncerte. Prostori bodo lahko sprejeli do sto obiskovalcev, že na odprtju pa bo nastopil džez kvartet Slovencev, ki študirajo v Avstriji, zapela in zaigrala bosta tudi lastnika Tomi Šoštarič - Šurda, znan kot vodja rock skupine Bataljon, in njegova soproga Edita Vodan Šoštarič. Skupaj s koncertnimi prostori se odpira tudi muzej starinskih predmetov in etnološke zbirke Stari svet.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik