vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 17. 8. 2023
vestnik.si
Vestnik 17. 8. 2023.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Poplave so razkrile večletne težave s kanalizacijskim omrežjem na Petanjcih. Prebivalci ene od tamkajšnjih ulic oziroma zaselka še več kot teden dni od poplav iz svojih kleti črpajo fekalno vodo. Ob tem opozarjajo na ignorantski odnos Občine Tišina do njihovih težav, med katerimi je poleg kanalizacije še gradbena deponija, ki so jo brez njihove vednosti postavili sredi naselja lansko leto.
- Po neurjih je uničenih 30 hektarjev pomurskih gozdov, ki jih bo treba obnoviti s sajenjem, preostalo se bo po besedah vodje murskosoboške območne enote Zavoda za gozdove Slovenije Štefana Kovača obnovilo po naravni poti. Poškodovani les bo namenjen za sekance. 
- Na dan solidarnosti je na različne načine pomagalo tudi veliko Pomurcev in Porabcev. Na Cankovi so zbirali različne potrebščine, v Gornji Radgoni so izvedli dobrodelni pohod in zbirali denarne prispevke, v Veržeju pri Babičevem mlinu so pomagali pri čiščenju okolice, zamejci so v Črno na Koroškem poslali orodje.
- Naš novinar Rok Šavel je bil na Poslanskem obedu s poslanko Saro Žibrat iz Gibanja Svoboda. Med drugim sta se pogovarjala o nedavnih poplavah in protipoplavnih nasipih, pri čemer Žibratova pravi, da je pri tem potreben kompromis med kmetijstvom in ohranjanjem narave.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
Vestnik napoved