vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 21. 12. 2023
Vestnik.si
Nova številka Vestnika.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Na naslovnici je intervju z murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom. Z njim smo se pogovarjali o notranjih frakcijskih bojih, upadu verskega življenja, celibatu in o pravem praznovanju božiča. Na trditev, da za Cerkev postajajo vse večji izzivi vprašanja glede vloge žensk, spolne morale in celibata, in da je javna skrivnost, da tudi pri nas obstajajo župniki, ki ga redno kršijo, dejal, da je ženski genij v Cerkvi nujen in potreben, tako kot je potreben pri materinstvu. "Pri tem je Jezusova mati Marija lep model Tudi sedanja škofovska sinoda išče primerne poti do žena, saj bi njihova odsotnost pomenila zaton Cerkve, Jezusov pogled na žene je izredno čudovit in osvobajajoč. Javno je pokazal, da jih ima zelo rad, vendar je ostal v odnosu do njih svoboden. Slediti temu je čudovito in to je celibat. Nekateri se za to trudijo, drugi malo manj, kakšen pa nič. Celibat ni stanje, ampak boj do mesa, krvi in duše. Ta boj traja še šest ur po tem, ko smo v grobu - pomeni, da je res naporen in se ne konča. Duhovnik, ki ne zmore tega boja, je bolje, da ponižno prizna svojo nemoč in gre svojo civilno pot. Veliko manj škode bo, kot pa če bo vztrajal v dvojnem življenju. Pri tem pa moram povedati, da večina naših duhovnikov dobro bojuje svoj boj celibata." 
- Izvršni odbor Turistične zveze Lendava vabi je predsednici Marini Totić odvzel pooblastila, in sicer zaradi domnevnega snemanja v prostorih občinske uprave na oddelku za finance brez vednosti zaposlenih. 

- Z murskosoboškim škofom Petrom Štumpfom smo se pogovarjali o notranjih frakcijskih bojih, upadu verskega življenja, celibatu in o pravem praznovanju božiča.

- Splošna bolnišnica Murska Sobota je praznovala 130 let.

- Najuspešnejša podeželska skupnost postala Krajevna skupnost Mala Nedelja. Slovenijo bo prihodnje leto zastopala na 18. evropskem natečaju za evropsko nagrado za razvoj podeželja in obnovo vasi.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik