vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 27. 6. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 27. junij
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Naša ekipa je spremljala zgodovinsko uvrstitev Slovenije v osmino finala evropskega prvenstva v nogometu v rojstnem kraju Erika Janže. Na nogometnem igrišču v Puževcih se je zbralo nekaj deset vaščanov, sorodnikov in prijateljev, ki so s šali in zastavami že pred tekmo izražali optimizem in verjeli v napredovanje.
- Na območju celotne Občine Puconci bo odpadke odslej odvažal Cerop, ta je zbiranje, obdelavo in odlaganje odpadkov doslej opravljal le v krajevnih skupnostih Puconci in Vaneča. Čeprav naj bi šlo zgolj za preprosto zamenjavo izvajalca storitve, ima lahko odločitev širše posledice v regiji.
- Zadružna zveza Slovenije je v Ljutomeru organizirala sestanek, ki sta se ga udeležili tudi vodstvi Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in Sindikata kmetov Slovenije. Kmetijske organizacije so bile enotne, da je pridelava slovenske pšenice zaradi posledic ukrajinske krize, ki se kaže v višjih stroških pridelave in padcu borznih cen, že drugo leto v rdečih številkah. Od pristojnih zato pričakujejo izplačilo obljubljene finančne pomoči ter razpis za sofinanciranje kolektivnih naložb zadrug v skladišča.
- V Skupini Roto pa so prejšnji teden zaznamovali 75 let družinskega podjetništva družine Pavlinjek in 50 let proizvodnje izdelkov iz polimerov. S 600 zaposlenimi proizvajajo več kot 4400 izdelkov za uporabnike v več kot 65 državah.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika sta tudi legendarna revija Stop in priloga Pen.  
napoved Vestnik