vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 18. 7. 2024
Vestnik.si
Nova številka Vestnika.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

V naslovni temi današnje številke Vestnika skušamo odgovoriti na vprašanje, kdo bo na desnem bregu točil vodo. Prleška Komunala bi po stečaju Javnega podjetja Prlekija na območju ljutomerske upravne enote že avgusta prevzela vajeti, čeprav za to nima pogojev. Obstaja tudi bojazen, da je zaradi samovolje županov vodooskrba ogrožena.

Planika Turnišče bo gradila 300 kvadratnih metrov veliko trgovino, v kateri bodo prodajali pohodniško obutev znamk Planika in Meindl. Kot nam je dejal tehnični direktor Milan Jaklin, je trgovina pomembna za krepitev lastne proizvodnje, naložba pa povečuje pomen lokacije znotraj nemškega koncerna in nakazuje na prestrukturiranje podjetja.



Pišemo tudi o odpuščanjih v radgonski družbi Elrad Electronics. Te so posledica resnejših težav, vodstvo pa trdi, da so odpuščali po veljavni zakonodaji in da niso kršili pravil. 

Predlani januarja sta takratni premier Janez Janša in Viktor Orban podpisala sporazum o sodelovanju pri razvoju narodnostno mešanega območja na obeh straneh meje. Obe državi naj bi do konca leta 2026 vložili v obmejno območje 25 milijonov evrov, po pet na leto. Do danes na račun ni prišel niti cent.



Z Vestnikom je izšla tudi priloga Stop. Vabljeni k branju.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 

Vestnik nova-številka julij