vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinašata novi Vestnik in Pen

Vestnik.si, 29. 2. 2024
Melani Svetec
Vestnik 29.2.2024
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Na naslovnici Vestnika ta četrtek izpostavljamo zgodbo, ki nam jo je zaupala Martina K. Na pogrebu njenega očeta je namreč prišlo do incidenta. Duhovnik, ki naj bi opravil pogrebni obred, je s pogreba odvihral, ker je nasprotoval raztrosu pepela pokojnika. V zvezi s tem dogodkom smo se z vprašanji obrnili tudi na Škofijo Murska Sobota, vendar nam do oddaje članka v tisk odgovorov še niso posredovali.
- Zdravstveni dom Gornja Radgona je v velikih težavah. Izpostavljajo pomanjkanje zdravnikov na področju družinske medicine in pediatrije ter še v drugih dejavnostih, kar ne glede na potek stavke zmanjšuje dostop bolnikom do zdravstvenih storitev. Razmišljali so tudi o ukinitvi nočnega zdravnika.
- Kdo bo lahko prišel do 2000 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč v Prekmurju, ki so trenutno prosta? Ta so bila do prekinitve najemne pogodbe v zakupu družbe Kmetijsko gospodarstvo Lendava, na Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije pa so zdaj pripravili štiri predloge, pisane na kožo družinskim kmetijam in ne velikim sistemom. 
- Pogovarjali smo se tudi z Marjanom Matjašecem, ki ima najdaljši staž pri črno-belih, saj je 20 let deloval kot ekonom pri Nogometni šoli Mura. Z nami je delil svoje spomine.
- Skupaj z Vestnikom je ta teden priloga Pen, ki prav tako kot Vestnik prinaša ogromno zanimivega branja. Med drugim smo se pogovarjali s standup komikom Jernejem Celecom, ki soustvarja oddajo Kaj dogaja.

vestnik, pen
Melani Svetec
Vestnik 29.2.2024

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik