vestnik

(NAPOVED) To so vsebine, ki jih prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 19. 9. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 19. september 2024
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- V RIS Dvorcu Rakičan si kupujejo čas. Na torkovi izredni seji sveta zavoda so nameravali imenovati vršilca dolžnosti direktorja iz vrst zaposlenih, toda nihče ni hotel prevzeti odgovornosti. V luči tega sta odstopila dva člana sveta, sedaj bodo vršilca dolžnosti direktorja iskali prek javnega razpisa. 

- Poslanci so ponovno pozabili na čezmejne delavce migrante. Potem ko je državni svet podprl spremembe zakona o dohodnini, ga vlada pričakovano ni, temu so sledili tudi poslanci. S spremembo 45. člena zakona o dohodnini bi se čezmejnim delavcem prehrana in prevoz v celoti odbila od odmerjene dohodnine. V Sindikatu delavcev migrantov so prepričani, da gre za diskriminacijo enega dela državljanov, zato razmišljajo tudi o veliki kampanji. 



- Občina Kobilje je proslavila 30 let obstoja s slovesnostjo, ki sta se je med drugim udeležila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek ter minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Občina je letos prejela certifikat mladim prijazna občina, priznanje zlati kamen, vse bolj kraj postaja zanimiv tudi za turiste in obiskovalce. 

- Spravilo koruze za silažo je končano, h koncu gre tudi spravilo koruze za zrnje. Oboje se je zaradi visokih temperatur začelo zelo zgodaj. Letošnja pridelovalna sezona je bila sicer zelo pestra, tudi pridelek bo zelo različen in v veliki meri odvisen od tega, v kakšnem tipu tal je potekala pridelava. 



- V začetku oktobra bodo potekale volitve v organe kmetijske zbornice in članov sveta, ti bodo nato med sabo izvolili tudi predsednika. Nov svet zbornice bo imel 57 članov, od tega 13 pravnih oseb in 44 fizičnih, med kandidati, ki se za ta mesta potegujejo, pa je ponovno veliko znanih imen.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi prek spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.

napoved Vestnik