vestnik

(NAPOVED) To so vsebine, o katerih pišemo v novem Vestniku

Vestnik.si, 11. 4. 2024
Vanesa Jaušovec
Vestnik, 11.4.2024
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

V naslovni temi poročamo o novem udarcu za pomurske sadjarje. Po lanski pozebi, zaradi katere so ostali brez dobršnega dela pridela, bodo ostali še brez odškodnine. Aplikacija Ajda, v katero so občine vnašale oceno poškodovanosti, namreč ni dopuščala vnosa realnega stanja, ker je javna služba kmetijskega svetovanja določila prenizke maksimalne ocene škode. 

Znano je, zakaj je bila lanska letina buč tako slaba. Vzrok ni v semenu, kot so sprva domnevali kmetje. 



Bukovniško jezero bo ostalo prazno, dokler ne bo odstranjen mulj. Mokro usedlino je veliko težje odstranjevati kot suho, pristojni pa želijo sanacijska dela izvesti temeljito in z namenom, da novih posegov ne bo potrebnih vsaj nekaj desetletij. 

Pregledali smo poslovanje pomurskih zdravstvenih domov. Za njimi je uspešno poslovno leto, soboški je lani obrnil skoraj 23 milijonov evrov, preostali trije so ustvarili po devet milijonov evrov prihodkov. Kako je poslovala soboška bolnišnica?

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik nova-številka 11.-april