vestnik

(NAPOVED) V novem Vestniku preberite

Vestnik.si, 20. 4. 2023
vestnik.si
Vestnik 20. 4. 2023.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

-  Začelo se je črpanje 3,2 milijarde evrov iz programa evropske kohezijske politike, ki jih mora Slovenija porabiti do konca leta 2029. Prvi razpisi bodo objavljeni že v tem mesecu. 

- Na podlagi izračuna porabe elektrike je ugotovljeno, da je v Murski Soboti praznih 605 stanovanj, v Ljubljani pa več kot 11 tisoč stanovanj. Za izvedbo smelih državnih načrtov v zvezi z gradnjo stanovanj je zato pogoj natančna ocena potreb.

- Nasilje med mladostniki je v porastu. Center za socialno delo Pomurje je letos prejel že 31 prijav, Policijska uprava Murska Sobota pa 12. 

- Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na svojem prvem uradnem obisku na Madžarskem najprej obiskala Porabje. Med drugim se je srečala s predstavniki slovenske narodne skupnosti in si ogledala razstavo, ki je posvečena 25-letnici knjižne zbirke Med Rabo in Muro. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 

napoved Vestnik nova-številka