vestnik

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Vestnik.si, 4. 5. 2023
Jure Kljajić
Vestnik 4. 5. 2023.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Povišanje ekonomskih cen vrtcev v Pomurju se giblje od 9 do 24 odstotkov. Višjih cen niso sprejeli v Črenšovcih, Kuzmi, Radencih in Razkrižju.

- Želja po nočnem zobozdravniku v Zdravstvenem domu Murska Sobota ostaja, odlok o tem mora sprejeti vseh 12 soustanoviteljic zavoda. Trenutno je dežurstvo organizirano štiri ure dopoldne ob sobotah, nedeljah in praznikih v prostorih soboškega zdravstvenega doma.

- V Potrni so predstavili gospodarsko knjigo družine Hois iz 19. stoletja, ki je napisana v slovenščini in ob posebnostih jezika razkriva še zanimivosti iz zgodovine. Tako imenovano Gormerkansko knigo so z različnih vidikov v publikaciji, ki jo je izdala Pavlova hiša, predstavili etnologinja Jelka Pšajd, slovenistka Nina Zver in zgodovinar Hermann Kurahs.

- V pomurski sekciji Društva za opazovanja in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) bodo obudili ornitološki vikend. Daša Donša, predsednica pomurske sekcije DOPPS, je v pogovoru med drugim povedala, da se zaradi opuščanja rabe kmetijskih zemljišč na Goričkem in hkratnega intenziviranja kmetijstva na ravenskem delu marsikaterim redkim vrstam ptic ne piše najbolje.

naslovnica, vestnik
Jure Kljajić
Vestnik 4. 5. 2023.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik