vestnik

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Vestnik.si, 18. 5. 2023
vestnik.si
Vestnik 18. 5. 2023.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Pomurski kmetje so v šoku, ker semena buč letos niso vzklila, problematična je domnevno sorta rustikal, ki je najbolj razširjena hibridna buča v Sloveniji. Neuradno je za to kriv fungicid za zaščito semena.
- V ospredju obiska ministra Mateja Arčona v Porabju je bil položaj dvojezične vzgoje in izobraževanja. Želja tamkajšnjih pedagoških delavcev je, da bi v Porabje prišlo še več naravnih govorcev iz Slovenije, tako učiteljev kot vzgojiteljev asistentov, ki bi pomagali porabskemu narodnostnemu šolstvu. 
- Primož Kumin je tudi uradno prevzel Evangeličansko cerkveno občino Moravske Toplice in tako nasledil lani preminulega dolgoletnega tamkajšnjega dušnega pastirja, prvega škofa Evangeličanske cerkve v Sloveniji in častnega škofa Gezo Ernišo. 
- Klub Prekmurcev v Ljubljani je Osnovni šoli IV Murska Sobota podaril 2900 evrov zbranih sredstev za nakup novega šolskega kombija za prevoz učencev.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik