vestnik

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Vestnik.si, 11. 7. 2024
Vestnik.si
Vestnik, 11. julij 2024
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- V novem Vestniku med drugim pišemo o zadnji seji sveta pomurske razvojne regije, kjer so se zbrali pomurski župani. Seja ni imela pretirano veliko vsebinskih točk, največ pozornosti in debate pa je bilo pričakovano zaradi priprave dopolnitve osnutka dogovora za razvoj regije. Pomurski župani so v glavnem nezadovoljni z razpisnimi pogoji in z razdelitvijo sredstev za razvoj regije.

- Na slovenskih njivah, v rastlinjakih in hladilnicah je dovolj domače sezonske zelenjave, vendar ta redko najde pot do trgovskih polic. Na to opozarjajo slovenske zadruge, marsikatera kmetija razmišlja o opustitvi dejavnosti, saj je stanje v pridelavi in trženju kritično. Preverite, kaj na to pravijo trgovci.

- Predvidoma zadnje dni julija se bo po že izvedenih gradbenih delih začelo še vrtanje dveh vertikalnih reinjekcijskih vrtin za potrebe podjetja Ocean Orchids. Naložba v izvedbo dveh potisnih vrtin je prelomna ne le za podjetje, ampak tudi za prihodnost in razvoj geotermalne energije, saj je vzorčni primer državnega sofinanciranja.

- Obiskali smo tudi Simono Dervarič, ki je danes še edina šivilja v Murski Soboti. Z njo smo se pogovarjali o tem poklicu in o tem, kako se ljudje v zadnjem času spet vse pogosteje zatekajo od trgovskih verig k originalnim kosom izpod rok šivilj.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 
Vestnik.si
Vestnik, 11. julij 2024
napoved Vestnik