vestnik

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Vestnik.si, 25. 7. 2024
Vestnik.si
Nova številka Vestnika.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Pišemo o vse večji prostorski stiski, s katero se sooča Osnovna šola IV Murska Sobota, največja od treh osnovnih šol v Pomurju za otroke s posebnimi potrebami. Možnih je več rešitev, a konsenza ni. Ravnateljica Jana Grah je najbolj naklonjena ideji o gradnji povsem nove šole.

- Stečaji se v Pomurju še kar vrstijo. V stečaj gre tudi podjetje Refleks servis, ki je veljalo za zadnji ostanek nekdanjega steklarskega imperija družine Krempl. Razlog naj bi bila prezadolženost.

- Avgusta se bo začela obnova strehe na turniški osnovni šoli, ki je bila močno poškodovana v lanskem julijskem neurju. Obnovo bo izvedlo podjetje Blisk montaža iz Murske Sobote, pogodbena vrednost del pa znaša 789 tisoč evrov brez DDV.

- Zraven tokratnega Vestnika je tudi priloga Pen. V njej med drugim pišemo o Madžaru in Prekmurki, ki sta s svojim startupom pred pionirsko misijo v nizkozemeljsko orbito. Načrtujeta namreč izstrelitev 1000 vzorcev rastlinskega tkiva in človeške DNA na raziskovalnem nano satelitu, ki so ga razvili v podjetju. Ta misija odpira nova obzorja za biološke raziskave v vesolju.

vestnik, napoved
Vestnik.si
Nova številka Vestnika.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik