vestnik

(NAPOVED) V današnjem Vestniku preberite

Vestnik.si, 16. 3. 2023
Vestnik.si
To so zgodbe v novem Vestniku.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Pišemo o večstomilijonskem projektu, novi Lekovi tovarni v Lendavi, ki ga bo finančno podprla država. V gradnjo visokotehnološkega centra za proizvodnjo bioloških zdravil nameravajo vložiti okoli 400 milijonov evrov, investicija pa bo prinesla tudi 300 novih zaposlitev, številne priložnosti ter tudi izzive. 

- Končan je spor zaradi predplačila najemnine za center ponovne uporabe v Svetem Juriju ob Ščavnici, ki ni nikoli zaživel. Občina Sveti Jurij ob Ščavnici in Cerop sta se dogovorila za zunajsodno poravnavo. Občina bo Ceropu vrnila polovico terjanega zneska, to je 25.000 evrov. Dogovor mora potrditi še skupščina javnega podjetja.

- Primorka Jasna Tomažin je z družino nov dom našla v Sovjaku in začela pisati podjetniško zgodbo. Odprla je butično trgovino A-petit Okusi Slovenije, kjer ponuja živila in izdelke slovenskih kmetov, pridelovalcev in ustvarjalcev.  Za zdaj boste v trgovini našli izdelke več kot 20 dobaviteljev, verjetno jih bo kmalu še več, saj vlada povpraševanje.

- Pogovarjali smo se z Aleksandro Lutar Ivanc, urednico učnih gradiv za slovenščino pri Mladinski knjigi. Kakovostno delo izobraževalnega uredništva Mladinske knjige je prepoznano tudi v svetu. So prejemniki mednarodne nagrade BELMA, ki jo v sklopu frankfurtskega knjižnega sejma vsako leto podelijo najkakovostnejšim učnim gradivom, ki nastanejo v državah Evrope. 

Vestnik_11_str01_Naslovnica
Vestnik.si
Vestnik 16. 3. 2023.

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
Vestnik nova-številka