vestnik

(Napovedan protest) Policija bo v polni pripravljenosti, da se ne bi zgodilo to, kar na Kapitolu, poudarja Hojs

Vestnik, 12. 1. 2021
Primož Lavre
Policija bo pripravljena, če se bo spet zgodil nasilen protest, pravi notranji minister.
Aktualno

Na družbenih omrežjih se že več dni vrstijo pozivi k udeležbi na protestu, ki je napovedan za jutrišnji dan. Na to se je odzval minister Aleš Hojs, ki pravi, da bo policija pripravljena, da se v Sloveniji ne zgodi to, kar se je minuli teden v Washingtonu.

Poziv k protestu nosi geslo "za svobodo, pravico in resnico", napovedan pa je za jutri ob 14. uri na Trgu Republike v Ljubljani. 

poziv k protestu, Ljubljana
Facebook
To je poziv, ki se pojavlja na družbenih omrežjih.

Aleš Hojs, slovenski notranji minister, je za TV Slovenijo že dejal, da bo na protestu prisotnih več policistov, njihovo ravnanje pa bo odvisno od samih varnostnih razmer na dan protesta. "Jaz vam lahko zagotovim samo to, da bo policija, tako kot je bila novembra, tudi v sredo oziroma kadar koli v polni pripravljenosti in bo v največji meri zavarovala premoženje ljudi in njihovo varnost, posebej ta cenjeni hram, državni zbor, da se ne bi zgodilo kaj takega, kar se je zgodilo na Kapitolu," je poudaril. V izjavi je še dodal, da bo policija v primeru nasilja, kot smo mu bili priča novembru, uporabila tudi vodni top. 

protest ljubljana aleš-hojs