vestnik

(NAROČNICA MESECA JANUARJA) Vestnik brala že kot osnovnošolka

Damjana Nemeš, 31. 1. 2024
Damjana Nemeš
"Starša sta meni in sestri približala časopis, zaradi njiju sva ga začeli brati," pravi Terezija Forjan, Vestnikova naročnica tega meseca.
Aktualno

Na časopis so Forjanovi iz Večeslavec naročeni že več kot šestdeset let.

Na domačiji Forjanovih v Večeslavcih so na časopis Vestnik naročeni že 65 let, saj so že v preteklosti želeli biti na tekočem z dogajanjem v lokalnem okolju in v regiji ter z najpomembnejšimi novostmi z različnih področij. »Tudi pri nas doma na Dolnjih Slavečih smo bili na časopis naročeni vrsto let. Spominjam se, da sem ga prebirala že kot osnovnošolka. Starša sta mene in sestro privadila na branje časopisa, zato lahko rečem, da sem nanj zelo navezana in bi mi nekaj manjkalo, če ga ne bi bilo,« pove Terezija Forjan.

Vsak četrtek z možem Štefanom tako komaj čakata, da pride poštar in prinese časopis. Trezika, kot jo pozna večina sorodnikov in prijateljev, najprej celoten časopis le prelista in pogleda fotografije, nato pa do naslednje številke prebere večino prispevkov. Kot pravi, ima sedaj, ko je zima in so dolgi večeri, za to ogromno časa, vzame pa si ga tudi poleti, ko se zaradi vročine ne zadržuje veliko zunaj. »Vse tematike so zanimive, z največjim veseljem pa si preberem novosti s področja kmetijstva, ker smo tudi sami imeli doma nekoč kmetijo. Pa recepte zelo rada pogledam in po njih kaj pripravim, saj sem bila vso svojo kariero zaposlena v gostinstvu,« pove sogovornica.

vestnikov-naročnik, terezija-forjan, naročnica-meseca
Damjana Nemeš
Na domačiji Forjanovih v Večeslavcih so na časopis Vestnik naročeni že 65 let

Z možem Štefanom sta se pred tremi leti po več kot štiridesetih letih dela v Nemčiji vrnila v domovino, sta pa pomurski tednik redno brala tudi v tujini. »Tja ga sicer nisva dobivala, ker sta doma živela še moževa starša in sta ga onadva prejemala sem na domačijo. Je pa bil v Nemčiji tudi možev brat, ki ga je imel tja naročenega, zato smo se vsak teden srečevali in sva z možem lahko prebirala časopis,« še razloži 64-letnica in doda, da bodo tudi v prihodnje ostali naročniki Vestnika.

Vestnik naročnica-meseca