vestnik

(NAROČNIK MESECA DECEMBRA) Z branjem si krajša čas

Damjana Nemeš, 31. 12. 2023
Jure Kljajić
Naročnik meseca Janez Bedič si branje člankov razporedi tako, da mu vsaj kakšen ostane do izida nove številke.
Aktualno

Janez Bedič je naš tednik začel brati že v osnovni šoli.

Janez Bedič iz Markovec na Goričkem se je pred petimi leti z ženo, ki je zdaj že pokojna, preselil v Dokležovje k hčerki Slavici in njeni družini, z njim pa je v novo bivališče romal tudi časopis Vestnik. Tega 85-letni sogovornik prebira že od mladosti, kar pomeni že krepko več kot šestdeset let. Kot se spominja, sta časopis na domačijo naročila že starša, saj je bil takrat to eden redkih virov informacij. »Točne letnice, kdaj sta ga starša naročila, se res ne spomnim, vem pa, da sem ga začel prebirati, ko sem začel obiskovati osnovno šolo in se naučil brati,« nam zaupa.

Vestnikov naročnik z nestrpnostjo pričakuje četrtek, ko časopis izide. Ob našem obisku, ki je bil ravno v četrtek, je imel Bedič časopis že razgrnjen na mizi. »V tem času sem že prebral nekaj člankov, ne morem, da ne bi.« Časopis prelista v celoti, po hitrem preletu vseh člankov pa se odloči, katere bo tudi v celoti prebral. Kot je dodala hčerka Slavica, ki se nam je pridružila pri pogovoru, si besedila razporedi tako, da mu ostane vsaj kakšen članek do izida nove številke, vmes pa rešuje še križanko.

naročnica-meseca
Jure Kljajić
Naročnik meseca

»Moram povedati, da je Vestnik zelo zanimiv. Vsa leta je bil in tak ostaja. Ker mi je blizu področje kmetijstva, saj smo tudi doma imeli kmetijo, to najprej preberem, potem pa sledi še vse drugo,« je rekel in dodal, da bo ostal naročnik tudi v prihodnje. »Z njim si krajšam čas, vedno pa izvem kaj novega in zanimivega,« je še povedal Bedič, ki je za branje navdušil tudi hčerko in njeno družino. »Ko kaj takega prebere, me velikokrat pokliče in mi potem o tem razlaga ter me seznanja,« nam je še zaupala hčerka Slavica.

naročnik-meseca janez-bedič Vestnik