vestnik

Naročnika meseca aprila najbolj pritegnejo lokalne teme

D. N., 30. 4. 2023
Damjana Nemeš
Naročnik meseca aprila
Aktualno

Štefan Vouri od Svetega Jurija naš časopis prebira že od otroštva

Štefan Vouri od Svetega Jurija je zvest bralec Vestnika. Na časopis so bili naročeni že starši, zato ga redno prebira, odkar pomni. »Oba z ženo Nado sva iz Sotine, pri Svetem Juriju pa sva si nato zgradila hišo. Kmalu po vselitvi sva se dogovorila, da se bova naročila na Vestnik. Žena je bila pobudnica, saj so tudi oni imeli doma časopis. Tako sem tudi sam že nekaj desetletij vaš naročnik,« nam pripoveduje Vouri.

Priznava, da časopisa v celoti ne prebere, ga pa vedno prelista že v četrtek in nato prebere vse, kar ga zanima, za nazaj. »Predvsem takšne teme iz lokalnega okolja me najbolj pritegnejo. Pa teme v Penu, ki so bolj poglobljene. Velikokrat se tudi v službi pogovarjamo o dogajanju v regiji in takrat grem vedno listat časopis za nazaj, saj tu res vedno najdem vse, česar drugod ni. Morda pogrešam le več koristnih nasvetov o različnih temah, žena pa kakšne kuharske recepte naših babic, drugače pa je res super,« doda.

naročnik-meseca, štefan-vouri
Damjana Nemeš
Štefan Vouri z veseljem prebere tudi članke v Penu.

Štefan Vouri prebira tudi spletno različico Vestnika, vendar pravi, da mu je bližje tradicionalni medij. »Vedno je lepše vzeti v roke časopis v fizični obliki. Oba z ženo se strinjava, da je časopis izredno pomemben za našo regijo, saj je edini tovrsten informator, predvsem za starejšo generacijo,« še pove naš naročnik, ki bo skušal časopis približati tudi svoji zdaj dveletni vnukinji, če jo bo to pozneje zanimalo.

naročnik-meseca april štefan-vouri