vestnik

Nastal je klub goričkih županov. Na mesečnih srečanjih o aktualnih zadevah in težavah

I. B., 8. 6. 2023
Jure Kljajić
»Cilj kluba je, da damo Goričko kot zaokroženo celoto na zemljevid, pa tudi, da skupaj rešujemo nekatere probleme, denimo prostorsko načrtovanje, saj beseda enajstih županov pomeni več kot beseda enega,« je utemeljil pobudo Kamenšek.
Aktualno

Na pobudo Uroša Kamenška, župana Občine Puconci, je nastal klub goričkih županov.

Njegova želja je, da bi se župani enkrat mesečno srečali, se pogovorili o aktualnih zadevah, projektih in težavah, poskrbeli za prenos dobrih praks in da bi skupaj reševali izzive na različnih področjih. »Cilj tega je, da damo Goričko kot zaokroženo celoto na zemljevid, pa tudi, da skupaj rešujemo nekatere probleme, denimo prostorsko načrtovanje, saj beseda enajstih županov pomeni več kot beseda enega,« je utemeljil pobudo. 

uroš-kamenšek, župan, občina-puconci
Ines Baler
Na pobudo Uroša Kamenška, župana Občine Puconci, je nastal klub goričkih županov.

Današnji dan je namenjen prvemu srečanju, ki bo v Občini Puconci. Začrtane bodo smernice dela za naprej, pogovor bo tekel o aktivnostih v sklopu projekta nadgradnje vodovoda sistema B in o turistični destinaciji Goričko. »Velja poudariti, da ne gre za formalno ustanavljanje pravne osebe, ampak predvsem za srečevanja. Ko se župani videvamo na primer ob občinskih praznikih, si imamo vedno dosti povedati, zakaj se torej ne bi mesečno srečali in si takrat izmenjali ideje,« pove Kamenšek. Dodal je, da je sodelovanje med župani živelo že v preteklosti, vendar meni, da je to treba nadgraditi, saj območje Goričkega ni veliko in se nima smisla ustavljati na mejah lastnih občin. Na srečanja je vabljena tudi tišinska občina, ki sicer spada v ravenski del Prekmurja. 

Sopodpisnik vabila na srečanje je pomurski poslanec Damijan Zrim. Kamenšek je v pogovoru z njim zaznal, da idejo podpira, saj da tudi sam ugotavlja, da bi bili lahko župani učinkovitejši, če bi se povezali, prav tako bi lahko bil boljši prenos informacij. 

klub-goričkih-županov uroš-kamenšek