vestnik

Navdušili so jih veliki delovni stroji

V. T., 8. 10. 2018
Simon Koležnik
Šolarje je presenetilo, da se odpadni gradbeni material - opeke, asfalt in odpadni beton - reciklira in ponovno uporabi.
Aktualno

Podjetje Pomgrad je pripravilo dan odprtih vrat za učence četrtih razredov osnovnih šol.

Dneva odprtih vrat v Pomgradu se je udeležilo 214 učencev četrtih razredov iz I., II. in III. osnovne šole Murska Sobota ter iz Osnovne šole Tišina. Učence je vse izjemno zanimalo, so povedali na Pomgradu, posebej so jih navdušili veliki gradbeni stroji in načini recikliranja odpadnega gradbenega materiala. Bili so namreč zelo presenečeni, ko so jim povedali, da se odpadni gradbeni material, kot je opeka, asfalt in odpadni beton, reciklira in ponovno uporabi. Zelo jih je zanimala tudi predstavitev asfaltne baze, kjer so spoznali, da Pomgrad proizvaja 40 različnih zmesi asfalta.


e7c1d5fd399955ca70d844513df5b6a1
Simon Koležnik
Zelo so jih navdušili veliki gradbeni stroji.


Čisto na začetku obiska so Pomgradovci otrokom predstavili različne poklice, ki obstajajo v gradbeništvu - od zidarjev, tesarjev, gradbenih inženirjev, do zaposlenih v upravi. Nekateri učenci so ob tem povedali, da si želijo nekoč tudi sami delati v gradbeništvu.

8c4d43723841f16696cb3056c94dc575
Simon Koležnik
Z velikim zanimanjem so otroci prisluhnili predstavitvi asfaltne baze, kjer so spoznali, da v Pomgradu proizvajajo kar 40 različnih zmesi asfalta.


Dan odprtih vrat je - pravi predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič - eden od ukrepov, s kateri družba rešuje problematiko pomanjkanja ustreznih kadrov v gradbeništvu, s čimer se srečuje ves slovenski gradbeni sektor: "Veseli me, da nas je obiskalo toliko učencev in upam, da bo morda kdo od teh otrok svojo kariero gradil prav pri nas. Učencem želimo celostno predstaviti delo v gradbeništvu, vse od dela na terenu do projektiranja in s tem gradbenemu poklicu vrniti ogled, ki ga je v preteklih letih neupravičeno izgubil."

pomgrad dan odprtih vrat