vestnik

Nekateri tišinski občinski svetniki nezadovoljni že po prvi seji

I. B., 14. 12. 2018
Ines Baler
Občinski svet Občine Tišina. 
Aktualno

Nekateri svetniki Občine Tišina nezadovoljni s sestavo Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. 

Občina Tišina je na konstitutivni seji potrdila sestavo občinskega sveta. Tega bodo v naslednjih štirih letih sestavljali Miro Berke, Rudolf Horvat, Milan Karoli, Franc Kovač, Vinko Gajšt, Oto Flisar, Štefan Krančič, Viktor Obal, Marija Prelec, Petra Knaus, Gina Kulič, Danijel Kolman in Ivan Horvat. Predstavnik romske skupnosti je Danijel Kovač.


0bbb9b7f1f1d6b5f481748a84f840ffc
Ines Baler
Viktor Obal, Marija Prelec, Ivan Horvat in Danijel Kolman.


Imenovana je bila tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ). Ta točka dnevnega reda pa je že na prvi seji poskrbela za nekaj negodovanja določenih svetnikov. Kot je povedal Viktor Obal, predstavnik Slovenske demokratske stranke, je bila dosedanja praksa v občini taka, da so se v KVIAZ uvrstili člani prvih petih list, ki so na volitvah prejeli največ glasov. »Zdaj je prišlo do ignorance, župan se je odločil nekoga izločiti in v komisijo uvrstiti drugega,« je dejal. Ravno iz njegove stranke zdaj ni več predstavnika v komisiji. SDS je bil po izidu volitev na drugem mestu, kot nova članica komisije pa je bila predlagana Petra Knaus (Socialni demokrati). Poslovnik občine Tišina sicer nima posebne točke, ki bi narekovala, da mora biti komisija sestavljena na podlagi izidov volitev,so se pa tega dosedaj na občini držali. »Na sestanku pred sejo smo dali predlog, da bi se obdržala dosedanja praksa, a ta ni prišel na glasovanje, saj so svetniki sprejeli prvega, ki ga je predlagal župan Franc Horvat. Obal namiguje, da gre tu za zgodbo iz ozadja. Po njegovih besedah je bil pokojni oče Knausove namreč dolgoletni svetnik. »Cilj je bil po mojem mnenju, da pride Knausova v komisijo, prisotna pa je tudi zamera župana proti nam, ki na sejah vedno razpravljamo,« dodaja svetnik. Pred glasovanjem sta na tokratno odločitev o sestavi komisije opozorila tudi Danijel Kolman in Ivan Horvat. Sicer pa poleg Knausove KVIAZ sestavljajo še Vinko Gajšt, Štefan Krančič, Milan Karoli ter Miro Berke.

a775c1fbc8649a5c074487ce13c44ea0
Ines Baler
Nekateri svetniki so nezadovoljni, da se je v KVIAZ uvrstila Petra Knaus (druga z desne).


Župan Franc Horvat je na ustanovitveni seji podal še slovesno prisego, da bo vestno in odgovorno opravljal dolžnosti župana, deloval za blaginjo občanov ter za napredek in razvoj občine.

747c76a6a6c101a1ada38b81bb5522ca
Ines Baler
Franc Horvat je na seji podal slovesno prisego.

občina tišina konstitutivna seja