vestnik

Nekdanji bazen v Radencih bo postal amfiteater

R. Š., 15. 10. 2022
Vida Toš
Začeli so prvo fazo uresničitve ambiciozne obnove parkovnega kompleksa v Radencih.
Aktualno

Prva faza obnove radenskega parka se bo predvidoma začela še letos

V Občini Radenci so izbrali izvajalca za gradnjo amfiteatra, ki bo stal na mestu starega bazena – tega so že leta 2019 zasuli z gradbenim materialom in opustili možnost obnove zaradi neekonomičnosti letnih kopališč. Gradnja odprtega odra je prva faza uresničitve ambiciozne obnove parkovnega kompleksa, ki bo zajemala tudi vodna doživetja, sprehajalne poti, igrala in gradnjo tematsko-interaktivnih učilnic.

Celoten projekt, ki naj bi bil težak 4,5 milijona evrov, je župan Roman Leljak napovedal že v prvi polovici svojega mandata, občina pa je morala najprej  urediti lastniška razmerja. Del parka je bil namreč v lasti družbe Sava Turizem, zato so v minulem letu opravili menjavo zemljišč z njo. Lani so turistično ponudbo parka obogatili tudi z obnovo minigolfa. Gradnjo amfiteatra oziroma prireditvenega prostora, ki bo zajemal dva odra za 600 gledalcev ali več, bo izvedla družba SGS, Gradbena skupina iz Limbuša, za dobrih 291 tisoč evrov z davkom, po besedah župana pa se boda dela začela že letos. 

To investicijo bodo v celoti pokrili z lastnimi proračunskimi viri, za naslednje, večje posege v sklopu projekta pa se Leljak, ki je večkrat poudarjal, da si želi Radence vrniti na turistični zemljevid Slovenije, nadeja kohezijskih sredstev iz naslednje finančne perspektive. Večmilijonska revitalizacija degradiranega parkovnega kompleksa je namreč del regionalnega razvojnega programa pomurske regije 2021–2027, radenski župan pa je tudi član razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija, ki je minuli ponedeljek podprla program evropske kohezijske politike za naslednje obdobje črpanja evropskih sredstev. Kot je povedal, bi kohezijski denar v občini namenili še za črpališča, čistilno napravo in energetsko sanacijo obeh šol in vrtca.

radenci amfiteater park
Kaj zdaj berejo drugi