vestnik

Nestanovitno vreme z dežjem vse do vikenda, za severovzhod države razglašen oranžni alarm

A.L., 10. 4. 2019
Profimedia
Aktualno

Dež nas bo spremljal vse do sobote.

April je s seboj prinesel tudi muhasto vreme, ki ga pogosto spremljajo plohe in nevihte. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, nič lepšega vremena pa, kot kaže, ne prinaša vikend. Danes bo oblačno, občasno bo deževalo. Zaradi pričakovane obilne pošiljke dežja za osrednjo, severovzhodno in jugovzhodno Slovenijo velja oranžni alarm, medtem ko je za primorsko regijo predviden rumeni alarm. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na severozahodu okoli 8 °C. Padavine se bodo zvečer in ponoči okrepile.



Tudi jutri bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na severu okoli 4, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 13 °C.


Vremenoslovci na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) opozarjajo, da od srede dopoldne do četrtka zvečer lahko pričakujemo predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji obilne padavine, v tem času lahko pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. V petek bo oblačno, na Primorskem bo večinoma suho s šibko do zmerno burjo, drugod bo deževalo, meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m nadmorske višine.
Nestanovitno vreme nas čaka tudi v soboto.
Deževno bo tudi v sosednjih pokrajinah.Danes bo oblačno in deževno. Padavine se bodo proti večeru še okrepile.
V četrtek bo oblačno s pogostimi padavinami. Ob Severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.

vreme napoved arso
Kaj zdaj berejo drugi